Mac OS X Lion, όλα τα νέα χαρακτηριστικά του φρέσκου ΟS


To WWDC 2011 έχει ήδη ξεκινήσει και εκτός των άλλων παρουσιάστηκαν όλα τα νεά χαρακτηριστικά του Mac OS X Lion, του νέου λειτουργικού της Apple, για το οποίο είχαμε ακούσει και αναφερθεί τον περασμένο Οκτώβριο.

Ας μπούμε κατευθείαν στο ψητό και ας αναφερθούμε εκτενέστερα στα κυριότερα νέα χαρακτηριστικά που θα προσφερθούν στους μελλοντικούς χρήστες του νέου OS.

Aqua


Ανανεωμένο look και αίσθηση σε όλα τα κουμπιά αλλά και στο μενού φαίνονται σε πρώτη φάση. Το νέο Aqua, όπως το ονομάζει η Αpple, φέρνει νέα popovers, scrollbars και άλλα που θυμίζουν το iOS.

LaunchPad


Αυτό το χαρακτηριστικό κάνει τον Mac να μοιάζει με την αρχική οθόνη του iPad καθώς η Apple προσθέτει όλες τις εφαρμογές στη homescreen και επιλέγοντας κάποιο φάκελο ανοίγει ακρίβως με ίδιο τρόπο που ανοίγει και στις iOS συσκευές. Με αυτό ο χρήστης τακτοποιεί καλύτερα τις εφαρμογές του κάνωντας ταυτόχρονα και την αναζήτηση αυτών ευκολότερη.

Gestures  
Kαι ενώ το Snow Leopard υποστήριζε scrolling και gestures, το Mac OS X Lion φέρνει κύλιση rubber-band, zoom σελίδων και εικόνων, full-screen swiping και άλλες μικρότερες αισθητικές λεπτομέριες, απευθείας από το trackpad.

Full Screen Apps
Kαι άλλο χαρακτηριστικό από τις iOS συσκευές, το οποίο αφορά την πλήρη οθόνη σε apps. H Αpple παράλληλα με αυτό υποσχέθηκε περισσότερες εφαρμογές, οι οποίες θα υποστηρίζουν full screen mode, και από την ίδια αλλά και απο τρίτους κατασκευαστές. Επιπλέον παρέχεται δυνατότητα εναλλαγής παραθύρων απευθείας σε πλήρη οθόνη με τη χρήση του trackpad.

Auto Save
Η Apple με αυτό το χαρακτηριστικό φροντίζει πάντα όλη η δουλειά του χρήστη να αποθηκεύεται αυτόματα κατά τακτά διαστήματα, για να μην υπάρχουν απώλειες σε περιπτώσεις κολλήματος της εφαρμογής ή παρόμοιου γεγονότος.

Resume
Πιστέυω είναι ένα feature που επιθυμούν πολλοί χρήστες καθώς εξυπηρετεί αρκετά. Ειδικότερα με τη λειτουργία resume ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επανεκκινήσει τον Mac του, επαναφεροντάς στην κατάσταση που ήταν, με ανοιχτές τις εφαρμογές που χρησιμοποιούσε.


ΑirDrop







Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό είναι το AirDrop, μια μικρή προσθήκη στο Mac OS X Lion, η οποία επιτρέπει την αντιγραφή αρχείων ασύρματα από ένα Mac σε έναν άλλο χωρίς την χρήση κάποιου περαιτέρω εξοπλισμού ή εφαρμογής.

Μail 5


Η νέα έκδοση του Μail, η οποία φέρνει νέα εμφάνιση και γρήγορη πρόσβαση στους αγαπημένους φακέλους του Mailbox. Παράλληλα έχει προστεθεί βελτιώμενη αναζήτηση και παράθυρο άμεσης εμφάνισης των νέων mails.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν της κυριότερες αλλαγές/προσθήκες του Mac OS X Lion το οποίο θα βρίσκεται στα καταστήματα τον Ιούλιο.

Σχόλια