Windows 8, το επόμενο λειτουργικό της Microsoft που υπόσχεται πολλά


To πρώτο επίσημο preview των Windows 8 πραγματοποιήθηκε και πλέον αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την κυκλοφορία τους. Φυσικά πριν την τελική μορφή του λειτουργικού, θα δοθούν developer builds εκδόσεις και betas για δοκιμή από τους χρήστες και προγραμματιστές.

Όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί η δουλειά που έχει κάνει το αρμόδιο team της Microsoft, αν και είναι νωρίς ακόμα, είναι πολύ καλή ενώ το λειτουργικό πιστεύω ταιριάζει ακριβώς σε ένα tablet, που αποσκοπεί στην γρήγορη προβολή στοιχείων, νέων και σχετικών πληροφορίων με άνετο τρόπο. Παρ'όλα αυτά δεν προορίζεται μόνο για ταμπλέτες καθώς η χρήση του θα είναι εφικτή από notebooks και PCs.

Το menu των News Feed
Το user interface ομολογουμένως θυμίζει αυτό των Windows Phone 7, λογικό άλλωστε, ωστόσο λόγο του αυξημένου δυνατοτήτων hardware έχουν προστεθεί και πιο πολύπλοκες λειτουργίες. Φυσικά η αρχική οθόνη αποτελείται από τα χαρακτηριστικά τετράγωνα του Metro UI ενώ στην δεύτερη οθόνη είναι τοποθετημένες οι εφαρμογές.

Οι εφαρμογές που τρέχουν τα Windows 8 δεν περιορίζονται, καθώς το λειτουργικό είναι ικανό να τρέχει τόσο κλασικές εφαρμογές όσο και εφαρμογές που προέρχονται από το Windows App Store της Microsoft.

Έδω παρατηρούμε πως κάτι τέτοιο επιτρέπει την χρήση του λειτουργικού και με τα κλασικά περιφεριακά (mouse, keyboards) ωστόσο εφικτή και παράλληλα ευχάριστη ειναι και η χρήση με τα δάκτυλα, στην περίπτωση των tablets.

Τέλος,  ο Internet Explorer 10 αναμένεται να διατεθεί με την έλευση του λειτουργικού, με δυνατότητες πλήρους οθόνης και hardware acceleration.

Περισσότερες πληροφορίες θα μάθουμε το Σεπτέμβριο σε σχετική εκδήλωση, ενώ δεν έγινε αναφορά για το πότε θα δούμε τις πρώτες Windows 8 συσκευές.

Σχόλια