Chrome αντί του Firefox σε μελλοντικές διανομές Ubuntu;


Οι καιροί αλλάζουν και στην προκειμένη περίπτωση το ίδιο ισχύει και για το συνοδευόμενο software του Ubuntu. Ειδικότερα σύμφωνα με τον ιδρυτή (του Ubuntu), Mark Shuttleworth, ο Firefox πρόκειται να αντικατασταθεί από τον Chrome browser σε μελλοντικές εκδόσεις του λειτουργικού.

Ο περιηγητής της Google πιθανολογείται να συνοδεύει το Ubuntu από το 2012 ενώ μέχρι τότε ο Firefox θα συνεχίσει να αποτελεί τον βασικό browser, συμπληρώνει ο Shuttleworth στο σημερινό Network World.

Τωρά προς τι αυτή η αλλαγή δεν γνωρίζουμε. Βαρέθηκαν τον browser της Mozilla; Θεωρούν το Chrome ταχύτερο; Μήπως η Google έχει βάλει το χεράκι της; Τι να πούμε, πολύ πιθανόν να επιθυμούν να πειραματιστούν με νέο software για να ξεχωρίσουν και να διαφοροποιήσουν λίγο τον χαρακτήρα του Ubuntu. Κάτι που άλλωστε έγινε και με το Unity desktop, το οποίο αντικατέστησε το Gnome, στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού.

Μελλοντικά θα έχουμε περισσότερα στοιχεία και εάν όντως οριστικοποιήσουν την αποφασή τους, είναι ακόμα νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Σχόλια