Η Microsoft ξεκινά τις δοκιμασίες για τα "Super Wi-Fi"






Την ερχόμενη Τετάρτη η Microsoft θα αρχίσει τις δοκιμές του αχρησιμοποίητου επίγειου φάσματος με σκοπό να ερευνηθεί εάν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στα νέα smartphones.
 
Σύμφωνα με την The Financial Times, οι εταιρείες επλίζουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το ραδιοφάσμα, το οποίο ονομάζεται και white spaces (λευκοί χώροι/διαστήματα), για την τροφοδοσία μελλοντικών ασύρματων δικτύων που θα κάνουν χρήση τα νέας γενιάς έξυπνα κινητά. Ωστόσο η Microsoft ήδη δοκιμάζει την ίδια τεχνολογία στο Redmond campus της Washington.
 
"Το φάσμα αυτό αποτελεί ένα φυσικό πόρο. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά αλλά πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά και με σύνεση. Τα white spaces προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες έτσι ώστα να επεκταθούν τα οφέλη της ασύρματης συνδεσιμότητας μέσω της δημιουργίας δικτύων Super Wi-Fi", αναφέρει ο Dan Reed, αντιπρόεδρος της τεχνολογικής πολιτικής και στρατηγικής της Microsoft.

Παράλληλα σύμφωνα με τη Microsoft, αναφέρεται πως τα γνωστά ασύρματα δίκτυα δεν έχουν έυρως μεγαλύτερο των 100 μέτρων αλλά στην προκειμένη περίπτωση αυτό το αχρησιμοποίητο φάσμα, καθιστά δυνατό το εύρως των Super Wi-Fi να φτάνει έως και τα 2km.

Tέλος, συνοδυπόροι στην έρευνα αυτή είναι oι BBC, British Sky Broadcasting, Internet, BT, Nokia και Samsung.

Σχόλια