Nokia N8 σε κόντρα με N9 για σύγκριση video recording στα 720p

To Νοkia N9 εντυπωσίασε αναμφισβήτητα την πλειοψηφία, χάρη στο λεπτό σχεδιασμό, την μεγάλη οθόνη και φυσικά το λειτουργικό που δεν είναι άλλο από το MeeGo 1.2. Ομολογουμένως ως νέα συσκευή σίγουρα δεν θα μπορούσε να μην συγκριθεί με παλιότερα μοντέλα όπως για παράδειγμα το Nokia N8. Αναμφίβολα η σύγκριση, μιας και με το N8 σύσχετίζονται οι δυνατότητες capturing και recording λόγω 12MP κάμερας, είναι το κατά πόσο διαφέρουν οι φωτογραφικές τους ιδιότητες.

Ειδικότερα, άτομο από το Αllnokia.ru, καταφέρνει να συγκρίνει τις δύο συσκευές αφού του δίνεται η δυνατότητα να έχει στα χέρια του το Nokia N9. Έτσι λοιπόν στο εν λόγω site δημοσιεύονται δύο videos τραβηγμένα στα 720p, για να δούμε όσο είναι δυνατόν τις βασικές διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα.

Για την ιστορία και μόνο να αναφέρουμε πως το N8 διαθέτει την έκδοση Anna, που εξασφαλίζει video 720p στα 30fps ενώ όσον αφορά το N9 πρόκειται για δοκιμαστική συσκευή με κάμερα 8MP. Οι φακοί και των δύο συσκευών της Nokia είναι δημιουργία της Carl Zeiss, με μεγαλύτερο επίτευγμα για το νεότερο, η σμίκρυνση του αισθητήρα κατά 70% σε σύγκριση με αυτόν του N8.



Πάντως σε πρώτη φάση το αποτέλεσμα είναι εξίσου καλό, μιλώντας πάντα για το N9, ωστόσο μια αυξημένη ζωηρότητα χρωμάτων και πιο έντονος φωτισμός διακρίνονται. Φυσικά είναι πολύ πιθανό να διαφέρει η συσκευή μέχρι να κυκλοφορήσει στην αγορά καθώς πρόκειται όπως προαναφέραμε για μια δοκιμαστική συσκευή.

Σχόλια