Η Αpple ενάντια στο GetJar για τον όρο "App Store"


H Apple θέλει την αποκλειστικότητα των λέξεων/φράσεων που χρησιμοποιεί και έτσι προβαίνει στην απαγόρευση χρήσης της φράσης "App Store" από τo GetJar καθώς συνεχίζει την "μάχη" με Amazon και άλλες εταιρείες. Εξάλλου το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση της Apple στην περίπτωση του Amazon AppStore, το οποίο προσφέρει εφαρμογές για Android.

Έτσι η αμερικάνικη εταιρεία αυτή τη φορά στρέφεται "ενάντια" στο GetJar, το οποίο αποτελεί ανεξάρτητο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών για τις περισσότερες πλατφόρμες. Με επιστολή προς αυτό η Apple απαιτεί να σταματήσει να γίνεται χρήση των λέξεων App Store. Εν τω μεταξύ παρόμοιες επιστολές έχουν αποσταλλεί και σε άλλες μικρότερες εταιρείες.

Από πλευρά του το GetJar σκοπεύει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη φράση App Store παρά το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την Apple. Aυτό γιατί σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του προσφέρει δωρεάν εφαρμογές από το 2005, δηλαδή πιο πριν από την αμερικάνικη εταιρεία, και εκτός αυτού βοήθησε αρκετά στη γνωστοποίηση του αυτού του όρου.

Τέλος, ο CEO Ilja Laur πρόσθεσε: "Εμείς έχουμε δημιουργήσει μια δυνατή, παγκόσμια και εξελίσημη επιχείρηση και θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τη φράση "App Store" για να περιγράφουμε αυτό που κάνουμε".

Πηγή

Σχόλια