Έρχεται το τέλος για το webOS της HP


Τα πράγματα για τις εναλλακτικές επιλογές λειτουργικών δυσκολεύουν και πλέον οι εταιρείες στρέφονται σε πρωτόγνωρες λύσεις, που σίγουρα εκπλησσουν. Αυτή τη φορά η ΗP φαίνεται να τα βρίσκει σκούρα με το νέο της λειτουργικό αφού οι αριθμοί δείχνουν αρνητικά αποτελέσματα!

Ο λόγος για το webOS, το φρέσκο λειτουργικο της αμερικανικής hp που αν και δεν ωριμάσε καλά καλά, έρχεται το τέλος του. Και όταν λέμε τέλος εννοούμε την διακοπή των όλων λειτουργιών από την εταιρεία κάτι που μας κάνει να αναρωτιώματιεστε λίγο πολυ.

Το δεδομένο της υπόθεσης είναι ότι ο χώρος για εναλλακτικά OS στενεύει αφού Apple και Google έχουν κατακτήσει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, στις φορητές συσκευές. Έτσι η ΗP δεν είναι αισιόδοξη και προ εκπλήξεως ανακοινώνει πως θα εγκαταλήψει το νεότερο λειτουργικό της. Φυσικά όλα αυτά εν όψη κυκλοφορίας του καινούργιου Veer καθώς και του πολλά υποσχόμενου Touchpad, τα οποία κυκλοφορούν στα καταστήματα.

Ειδικότερα η εταιρεία σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει το παρακάτω:

HP reported that it plans to announce that it will discontinue operations for webOS devices, specifically the TouchPad and webOS phones. HP will continue to explore options to optimize the value of webOS software going forward.

Δυστυχώς μια τέτοια κίνηση σίγουρα θα απογοητεύσει τους ήδη κατόχους των Τouchpad αφού μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται στην αγορά μόλις 6 εβδομάδες και αναμφισβήτητα πολλοί θα το έχουν αποκτήσει. Παράλληλα το κλίμα που δημιουργείται μετά από την ανακοίνωση πολυ πιθανό να είναια αρνητικό για τους καταναλωτές ωστόσο οι δυσκολίες του χώρου πολλές φορές έχουν τέτοια αποτελέσμστα!

[φωτο από gizmodo]

Σχόλια