RIM: Τα προβλήματα, η συγγνώμη του M.Lazaridis και οι πιθανές αποζημιώσεις


Η RIM τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με τις προσφερόμενες υπηρεσίες της σε όλο το κόσμο. Όλα δείχνουν να μην λειτουργούν και φυσικά οι κάτοχοι των συσκευών φαίνονται αγανακτισμένοι. Φυσικό επακόλουθο άλλωστε μετά την πρώτη ημέρα ωστόσο η εταιρεία δείχνει να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την επίλυση αυτών.

Τελευταίες πληροφορίες θέλουν οι υπηρεσίες στα BlackBerry να ανακάμπτουν, ωστόσο το πρόβλημα στην Αμερική είναι σοβαρότερο και αν και έχει αποκατασταθεί αδυνατούν να προσδιορίσουν το πότε θα είναι όλα όπως πριν. Φυσικά από την πλευρά του ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία, ο Mike Lazaridis, βγαίνει δημοσίως και ζητά συγγνώμη για όλον αυτό το πανικό που έχει συμβεί. Άλλωστε σ'αυτή τη φάση χρειαζόταν μια τέτοια κίνηση ώστοσο το επόμενο πρόβλημα για την Rich In Motion έρχεται από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Σαν να μην έφταναν τα υπόλοιπα και εν καιρώ υψηλού ανταγωνισμού Τelefonica και Vodafone εξετάζουν το ενδεδόμενο διεκδίκησης αποζημιώσεων για τους πελάτες τους. Σύμφωνα με υπολογισμούς της ένωσης καταναλωτών της Ισπανίας, η αποζημίωση και των 70 εκατομμυρίων χρηστών των BlackBerry θα κοστίσει στην εταιρεία 133 εκατ. ευρώ ημερησίως. Για να δούμε τι πρόκειται να συμβεί, πάντως το θέμα των αποζημιώσεων ίσως "χτυπήσει" για τα καλά την RIM.

Σχόλια