LG Optimus Vu, ένα Galaxy Note-killer στις 5-ίντσες


Μια συσκευή που καλύπτει το χάσμα ανάμεσα σε tablet και smartphone είναι το Galaxy Note, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και συνεχίζει ακάθεκτο. Η LG αντιλαμβανόμενη την απήχηση του κόσμου για την εν λόγω συσκευή ρίχνει στην αγορά το Optimus Vu. Με ταμπέλα Note-killer και με διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά έρχεται για να βρεθεί στα χέρια καταναλωτών που απλά δεν θέλουν τη συσκευή της Samsung ενώ παράλληλα προτιμούν το 4:3 ratio στη συσκευή τους.


Το Optimus Vu διαθέτει οθόνη 5-ιντσών (αντί των 5,3-ιντσών του Note) με κάδρο 4:3, η οποία έχει σκοπό να το διαφοροποιήσει από το αντίπαλο ταμπλετόφωνο. Η ανάλυσή της είναι στα 1024 x 768 pixels με πάνελ IPS ενώ στα υπόλοιπα βρίσκουμε dual-core επεξεργαστή της Qualcomm χρονισμένο στο 1,5Ghz, κάμερα στα 8 megapixels, 1GB RAM, υποδοχές HDMI, microUSB, υποστήριξη LTE και μπόλικο αποθηκευτικό χώρο, με 32GB διαθέσιμα για όλα τα ψηφιακά δεδομένα. Όσον αφορά τις διαστάσεις και για να "νιώσετε" καλύτερα το σχεδιαστικό κομμάτι του Optimus Vu, έχει ύψος περίπου 14cm και πλάτος 9cm ενώ το πάχος του σώματος είναι στα 8.5mm. Επιπλέον και εδώ υπάρχει υποστήριξη Stylus pen, για ως εναλλακτική μέθοδο εισαγωγής ενώ το Αndroid 2.3.5 Gingerbread αναλαμβάνει τη διεπαφή με το χρήστη, φυσικά αναβαθμίσημο μελλοντικά σε Ιce Cream Sandwich.

To Οptimus Vu θα γίνει διαθέσιμο στη Νότια Κορέα τον επόμενο μήνα ωστόσο άγνωστο παραμένει το πότε θα κυκλοφορήσει προς Ευρώπη μεριά αλλά και σε τι τιμή θα πωλείται.

Σχόλια