Νokia Lumia phones με δυναμική είσοδο στην Ευρώπη


Το "φρέσκο πράγμα" της Nokia ακούει στο όνομα Lumia. Πρόκειται για τα νέα smartphones της φιλανδικής εταιρείας που φιλοξενούν τα Windows Phone, ως λειτουργικό. Lumia 800, 710 (και 900 για την Αμερική) είναι οι συσκευές που θέλουν να την αναδειχτούν και φυσικά να κερδίσουν χαμένο έδαφος. Με πολλά χτυπήματα από δημοσιογράφους, sites και χρήστες για το Symbian, η Nokia θέλει να δείξει ότι αξίζει πολλά και είναι διατεθημένη να κάνει ακόμα περισσότερα.

Μεγάλη διαφήμιση, παρούσα σε όλα τα events και Lumia χορηγοί κάνουν τα πάντα για να γίνει η νέα συνήθεια. Το Lumia έχει δουλευτεί ιδιαίτερα, διαθέτει ξεχωριστό design και χαρακτηριστικά που αν μη τι άλλο το κάνουν ποθητό. Όλα αυτά πιάνουν τόπο και τα Lumia phones παρουσιάζουν αισιόδοξη πορεία τουλάχιστον στην Ευρώπη.

Για Αμερική τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα ακόμα, ωστόσο το Lumia 900 θα ριχτεί στη μάχη, που κυριαρχεί το iPhone και σύντομα θα έχουμε και για εκεί μια εικόνα.

Στις ευρωπαικές χώρες όμως τα Lumia τα πάνε καλά, κάνουν δυναμική αρχή και η Nokia χαμογελά. Με ποσοστά 2.2% (στατιστικό από Kantar WorldPanel) το Lumia 800 με τα Windows Phone στο Λονδίνο ανεβάζει ρυθμούς. Παράλληλα 200.000 κομμάτια έχουν παραδοθεί στα χέρια Γερμανών καταναλωτών, σύμφωνα με την έρευνα της Canalys.

Η Nokia είναι η πρώτη κατασκευάστρια κινητών (featured & smartphones) παγκοσμίως ωστόσο η Αpple καραδοκεί με το τίτλο της πρώτης κατασκευάστριας smartphone. Φυσικά αν και είναι νωρίς για συγκεντρωτικές απόψεις, τους επόμενους μήνες θα δούμε τη πραγματική απήχηση του κόσμου στα Lumia phones αλλά και την θέση τους στην αγορά της Αμερικής.

Πηγή

Σχόλια