H Facebook εξαγοράζει το Instagram

O Μark Zuckerberg κάνει γνωστό το νέο απόκτημα της εταιρείας και αυτό δεν είναι άλλο από το Instagram. Χωρίς να μας εκπλήσσει ιδιαίτερα, τo δημοφιλές πρόγραμμα διαμοίρασης φωτογραφιών, που κάνει πάταγο στο iOS και πλέον κυκλοφόρησε στο Android, εξαγοράζεται από τη Facebook.

O Ζuckerberg δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook πως από δω και στο εξής μια νέα συνεργασία ξεκινά και όλα θα γίνονται από κοινού με την ταλαντούχα ομάδα του Instagram. Ο κόσμος έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το app και αυτό ήταν βασική αφορμή για την επίτευξη της νέας αγοράς.

Για την ώρα δεν αναμένονται αλλαγές στο Instagram ωστόσο στόχος είναι να προσφέρουν τη μέγιστη εμπειρία στο τομέα της φωτογραφίας. Ο ιδρυτής του Facebook δεν δίστασε να αναφέρει πως είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αγοράζει μια υπηρεσία με τόσους χιλιάδες χρήστες ενώ η όλη διαδικασία στοίχησε περίπου σ'αυτή ένα δισεκατομμύριο δολλάρια.

Τέλος, από πλευράς του ο Kevin Systrom (CEO του Instagram), ανέφερε πως το Instagram δεν πάει μακριά με αυτή την εξαγορά. Θα υπάρξει συνεργασία με τα άτομα του Facebook για την εξέλιξη του app αλλά και την δημιουργία ενός πιο ισχυρού δικτύου. Μελλοντικά δεν θα λείψουν νέα χαρακτηριστικά και καλύτεροι τρόποι χρήσης για πιο βελτιωμένη εμπειρία.

Σχόλια