Ανακοινώθηκε το iOS 6, διαθέσιμο το φθινόπωρο


Όπως αναμενόταν η νέα έκδοση του λειτουργικού της Apple ανακοινώθηκε στο WWDC 2012. Το iOS 6 είδε τα φώτα της δημοσιότητας και πλέον μένει μέχρι το φθινόπωρο έτσι ώστε να διατεθεί στους χρήστες των συσκευών.

Η νέα έκδοση είναι συμβατή με iPhone 3GS/4/4S, 2nd & 3rd gen iPad και 4ης γενιάς iPod Touch. Φυσικά μαζί με αυτό έρχονται νέα χαρακτηριστικά, βελτιώσεις και πάνω από 200 μικροαλλαγές στα σωθικά του νέου iOS. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά, να δούμε τι νέο υπάρχει:

Siri για iPad
Το app φωνητικών εντολών που αρχικά συνόδεψε το iPhone 4S και αποτελούσε αποκλειστικότητα πλέον γίνεται συμβατό και με iPad. Υποστηρίζοντας νέες επιλογές που αφορούν τα sports (scors, statistics κτλ.), εστιατόρια αλλά και ταινίες, η λειτουργικότητα του νέου app είναι ακόμα πιο μεγαλύτερη. Ίσως όμως το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της αναβαθμισμένης έκδοσης είναι η εκτέλεση εφαρμογών. Απλά λέτε το όνομα του app και αυτόματα ανοίγει. Ακόμη προστίθονται περισσότερες επιλογές γλωσσών, ωστόσο για την ώρα τα Ελληνικά δεν έιναι στο πακέτο.



Ενσωμάτωση Facebook
Mε το Twitter να "εισέρχεται" στο λειτουργικό της Αpple, το Facebook δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός. Έτσι με τη γνωστή φιλοσοφία, το Facebook συνυπάρχει με το Twitter στο iOS, με χαρακτηριστικά που κάνουν τη χρήση πολύ πιο εύκολη.


Νέες λειτουργίες τηλεφώνου
Επιλογή "Do Not Disturd" για μη αποδοχή κλήσεων σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από συναδέλφους, φίλους κτλ. αλλά και δυνατότητα αποστολής σύντομου μηνύματος για παράβλεψη των κλήσεων εν' ώρα εργασίας είναι στα εντός.



FaceTime μέσω 3G
Η εφαρμογή video κλήσεων της Apple πλέον υποστηρίζει και λειτουργία μέσω 3G.


Ενημέρωση Safari
Ο ενσωματωμένος browser δέχεται βελτιώσεις όπως iCloud tabs ενώ σε landscape mobe υπάρχει και η επιλογή για λειτουργία πλήρους οθόνης.


Μail
Με το iOS 6 το mail δέχεται τα VIPs για συγκεκριμένα notifications από special επαφές ενώ videos και φωτογραφίες μπορούν να προστεθούν στα μηνύματα.


Passbook
Mια εξ'ολοκλήρου νέα εφαρμογή που προστίθεται στο iOS 6 είναι το Passbook. Σύμφωνα με την Apple είναι ο απλούστερος τρόπος για συλλογή όλων των διαβατηρίων και γενικότερα καρτών σε ένα μέρος.


Νέοι χάρτες με turn-by-turn πλοήγηση
Ακόμη μια μεγάλη αλλαγή είναι οι καινούργιοι χάρτες. Τα Google Maps σύντομα θα ανήκουν στο παρελθόν αφού η Apple παρουσίασε την δική της -ομολογουμένως αναμενόμενη- δουλειά. Η νέα έκδοση των χαρτών περιέχει λίστα με 100 εκ. επιχειρήσεις, αναφορές κίνησης και turn-by-turn πλοήγηση με απευθείας λειτουργία και από τη lock screen. Ακόμη περιλαμβάνεται επιλογή 3D, με ονομασία "Flyover", που προσφέρει τρισδιάστατη απεικόνιση κτηρίων κτλ.


Lost mode
Η νέα επιλογή προσφέρει στο κάτοχο τη δυνατότητα αποστολής ενός αριθμού με μήνυμα στο τηλέφωνο του που πιθανός έχει χάσει έτσι ώστε αυτός που το βρεί να καλέσει πίσω.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα νέα και πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα απολαύσουν οι χρήστες με τη διάθεση του iOS 6, το φθινόπωρο. Φυσικά οι developers ήδη έχουν γευτεί όλα αυτά αφού η beta έκδοση έγινε χθές διαθέσιμη.

Σχόλια