Aυτό είναι το πρώτο iPad... πίσω στο 2002


To πρώτο iPad έφερε τα πάνω κάτω στην τεχνολογική κοινότητα και αγορά ενώ αυτό άλλαξε τα δεδομένα. Μπορεί το φετινό iPad να είναι το τρίτο και το καλύτερο ωστόσο δεν υπήρξαν ποτέ μόνο τρια. H πρώτη ιδέα όπως αποκαλύπτεται ξεκίνησε το 2002. Μερικά χρόνια πριν, το πρώτο τα iPad δημιουργήθηκε από τους μηχανικούς της Apple και υπό την επίβλεψη του Steve Jobs.

Όπως αναφέρεται, το σκεπτικό του Jobs ήταν η δημιουργία μιας συσκευής με βασικό χαρακτηριστικό την οθόνη. Τόσο για input όσο και output επικοινωνία, ένα κομμάτι γυαλί θα ήταν αυτό που θα έκανε τη διαφορά. Έτσι, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το iPad, το οποίο είναι αυτό που βλέπετε και στη φώτο.


Πιο παχύ αλλά με σχεδόν ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο το iPad του 2002 ήταν αυτό που σημασιοδότησε το ξεκίνημα ενός νέου προϊόντος. Παρ'όλα αυτά το εν λόγω δεν κυκλοφόρησε ποτέ αφού μια νέα ιδέα συζητήθηκε στην Apple. Αυτό που υπόθηκε ήταν η δημιουργία ενός κινητού που να μοιάζει σ'αυτή τη πρωτότυπη συσκευή. Έτσι, έμεινε στην άκρη το iPad και το iPhone είναι αυτό που δουλεύτηκε, βελτιώθηκε και ολοκληρώθηκε ενώ το 2007 παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό.

Και ενώ το smartphone της Apple έκανε εντύπωση, πολυσυζητήθηκε και ξεκίνησε με θετικές πωλήσεις, τα βλέμματα της εταιρείας στράφηκαν προς το tablet της. Mε αρκετές βελτιώσεις στο UI, την οθόνη, το πάχος και άλλων σημείων το δεύτερο (ουσιαστικά πρώτο για το κοινό) iPad ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε επίσημα τον Απρίλιο του 2010. Αν και μέχρι σήμερα ξέραμε ότι η εταιρεία του Cupertino δούλευε αυτή την ιδέα 2 χρόνια νωρίτερα, αυτό δεν ήταν η πραγματικότητα. Το iPad ήταν ιδεά του 2002.

Όλα τα παραπάνω, όπως και η φωτογραφία του πρωτότυπου προϊόντος διέρρευσαν από τη δικαστική διαμάχη της εταιρείας με την κορεάτικη Samsung.

Πάντως, το ότι η εταιρεία δουλεύει τα προϊόντα της χρόνια πριν την παρουσίασή τους, είναι ευρέως γνωστό ωστόσο μήπως αυτό το καιρό ετοιμάζεται το iPad που θα δούμε κάποια χρόνια μετά;

Πηγή

Σχόλια