Amazon Kindle Fire HD, βελτιωμένο και φθηνότερο


Η Amazon ανακοίνωσε πριν λίγο το διάδοχο του Kindle Fire. Το νέο tablet της εταιρείας είναι πλέον επίσημο και έρχεται με το "HD" στο όνομά του. Το Kindle Fire HD αυτή τη φορά έρχεται καλύτερο, γρηγορότερο, φθηνότερο και με μεγαλύτερο αδερφό, για εναλλακτική επιλογή μεγαλύτερης οθόνης.

Πιο συγκεκριμένα όμως στο εσωτερικό του νέου tablet βρίσκεται ο διπύρηνος TI OMAP4470 προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις, μνήμη RAM στο 1GB (διπλάσια από το προηγούμενο), 16GB για τα ψηφιακά δεδομένα, βελτιωμένη κεραία WiFi για ποιοτικότερη λήψη σήματος, στερεοφωνικά ηχεία και κάμερα, Bluetooth και HDMI στοιχεία που έλειπαν από το προγενέστερο Fire. H oθόνη επίσης έχει αλλαχθεί με καλύτερο πάνελ ανάλυσης 1280 x 720 pixels και 243ppi φυσικά στις 7-ίντσες ενώ πλέον για αυτούς που επιθυμούν κάτι μεγαλύτερο υπάρχει και έκδοση στις 8.9-ίντσες (1920 x 1200 pixels, 254ppi). Παράλληλα έχει γίνει καλύτερη δουλειά και στο γυαλί αφού αυτή τη φορά η γυαλάδα είναι περίπου 25% λιγότερη.

Στις λεπτομέριες του software υπάρχουν τα Whispersync for Voice και Wispersync for games που προσφέρουν συγχρονισμό των textbooks σε audiobooks και των παιχνιδιών, αντίστοιχα. Επιπλέον το Immersion Reading επιτρέπει το σχολιασμό των ebooks την ίδια στιγμή που πραγματοποιείται ανάγνωση.


Και οι δύο εκδόσεις του Kindle Fire HD θα κυκλοφορήσουν στις 14 Σεπτεμβρίου στην τιμή των 199$ (16GB) και 299$ (16GB), για το 7άρι και το 8άρι, αντίστοιχα. Επιπλέον θα υπάρξει και η αναβαθμισμένη έκδοση του απλού Kindle Fire με 8GB και τιμή από 159$.

Σχόλια