Nokia Lumia 1020, κάμερα 41ΜP και νέες εφαρμογές

 

Μετά το Pureview 808 και τα επερχόμενα Lumia phones με Pureview τεχνολογίες, ένα νέo Windows Phone ήταν αναμενόμενο. Αυτή τη φορά με την κάμερα των 41MP που κάνει τη διαφορά, κεντρίζει τα βλέμματα και φέρνει επανάσταση στο φωτογραφικό κόσμο των smartphones. Tο ολοκαίνουργιο Lumia 1020 είναι το νέο flagship της φιλανδικής εταιρείας που υπόσχεται να φέρει τα πάνω κάτω στις λήψεις φωτογραφιών και όχι μόνο. Παντοδύναμη κάμερα που δεν συναντάμε σε άλλο κινητό και αποκλειστικές εφαρμογές κάνουν την εμπειρία ξεχωριστή και ανεβάζουν το πήχη ψηλά.


Pureview camera 41MP με πολλά καλά

Αφήνοντας λίγο στην άκρη τα τεχνικά χαρακτηριστικά μένουμε σ'αυτά που το Lumia 1020 διακρίνεται. Αυτό δεν είναι άλλο από την κάμερα που απαθανατίζει λήψεις στα 41 megapixels με οπτικό σταθεροποιητή (ΟΙS) και ZEISS οπτικά με συστοιχία έξι φακών. Πάνω από τον φακό υπάρχει και XENON flash για πεντακάθαρες και φωτεινές φωτογραφίες στο σκοτάδι ενώ συνυπάρχει και ένα LED flash που χρησιμοποιείται κατά την εγγραφή video.

Φυσικά μια εξαιρετική κάμερα δεν θα μπορούσε από μόνη της να προσφέρει πολλά χωρίς το κατάλληλο software. Η Nokia έχει μεριμνήσει για αυτό και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο με κάθε εφαρμογή που υπόσχεται εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα. 

Nokia Camera Pro

H εν λόγω εφαρμογή είναι αυτή που προσφέρεται ως το default app. Το Camera Pro προσφέρει εύκολο χειρισμό των ρυθμίσεων για κάθε χρήστη. ISO, επίπεδα έκθεσης, ισορροπία λευκού και ταχύτητα κλείστρου αλλάζουν πανεύκολα για επαγγελματικό αποτέλεσμα.




Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Το Lumia 1020 διαθέτει την επιλογή dual capture που προσφέρει διπλή λήψη στα 41MP και τα 5MP έτσι ώστε να είναι πιο εύκολος ο διαμοιρασμός στο διαδίκτυο. Επιπλέον ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να τραβάει φωτογραφίες και στη συνέχεια να τις επεξεργάζεται απευθείας στο κινητό και μάλιστα στην πλήρη ανάλυση. Ακόμη η κάμερα επιτρέπει εγγραφή video σε Full HD 1080p ανάλυση όπου σε συνδυασμό με το Nokia Rich Recording, για εγγραφή στερεοφωνικού ήχου, οι «κινούμενες στιγμές» παίρνουν άλλη πνοή.



Νέες εφαρμογές για το Lumia 1020 με την υποστήριξη του SDK

Καθώς οι δυνατότητες του νέου camera phone είναι τεράστιες, τουλάχιστον στον φωτογραφικό τομέα, η ομάδα της Nokia κάνει διαθέσιμο το SDK για περαιτέρω εφαρμογές από τρίτους developers. 
Tο SDK υπόσχεται στους developers «τεράστια ευελιξία» ώστε να μπορούν να αξιοποιούν στο μέγιστο τις προηγμένες φωτογραφικές δυνατότητες του Nokia Lumia 1020. Είτε με τη χρήση και τη δημιουργία φίλτρων, είτε με την επεξεργασία και την προσθήκη ειδικών εφέ, οι developers θα είναι σε θέση να δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να προσθέτει αμέσως το προσωπικό του στίγμα σε κάθε φωτογραφία ή να θυμάται τις αγαπημένες του στιγμές αποτυπωμένες με χίλιους δυο τρόπους. Οι νέες εφαρμογές λοιπόν που «παίζουν» με το Lumia 1020 είναι οι παρακάτω:

-Flipboard
-Hipstamatic Oggl PRO
-Path
-Vyclone
-SNAPCAM
-Yelp
-CNN
-Foursquare

Όλα τα παραπάνω apps απευθύνονται στους χρήστες των Windows Phone ενώ μιας και πρόκειται για τις νέες εκδόσεις είναι φτιαγμένες και ραμμένες στα μέτρα του Lumia 1020, αξιοποιώντας έτσι στο έπακρο την εκπληκτική κάμερα.

Τέλος, όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας συσκευής αυτά είναι τα παρακάτω:

CPU: Snapdragon dual-core 1.5Ghz
Οθόνη: 4.5” AMOLED WXGA (1280×768) με Corning Gorilla 3 Glass, ClearBlack, high brightness mode, sunlight readability, super sensitive touch
RAM: 2GB
Αποθηκευτικός χώρος: 32GB + 7GB στο SkyDrive
Λειτουργικό: Windows Phone 8
Κάμερα: PureView 41MP (7712 x 5360) με οπτικό σταθεροποιητή, Nokia Camera Pro software, XENON & LED flash, video 1080p
Εμπρόσθια κάμερα: HD 1.2ΜP
Συνδεσιμότητα: USB2.0, BT 3.0, NFC με SIM based security, WLAN a/b/g/n, A-GPS και Glonass, υποδοχή 3.5 mm
Μπαταρία: 2000mAh
Διαστάσεις/Βάρος: 130.4 x 71.4 x 10.4mm, 158g

Σχόλια