10 συντομεύσεις που θα σας λύσουν τα χέρια στα Windows


Αν αναζητάτε κάποιο τρόπο για να εκτελείτε γρηγορότερα κάποιες εργασίες ρουτίνας στα Windows τότε οι συντομεύσεις θα σας λύσουν τα χέρια.
Σ'αυτό το άρθρο λοιπόν σας παρουσιάζουμε τις 10 σημαντικότερες συντομεύσεις πληκτρολογίου που θα σας εξυπηρετήσουν κατά τη χρήση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Χωρίς περιττά κλικ ή χάσιμο χρόνου, τα παρακάτω keyboard shortcuts θα αυξήσουν την παραγωγικότητά σας, κερδίζοντας έτσι χρόνο ακόμα και για τα βασικά:

1. Χρησιμοποιήστε τις εφαρμογές της taskbar με Win + T. Πληκτρολογήστε πολλαπλά το T για να μεταφερθείτε από την μια εφαρμογή στην άλλη και τέλος «εκτελέστε» με Enter.

2. Ανοίξτε την καρτέλα Διεργασιών από το παράθυρο Διαχείριση των Εργασιών Windows πατώντας Ctrl + Shift + Esc.

3. Ανοίξτε άμεσα μια εφαρμογή από την taskbar πατώντας το πλήκτρο των Windows (Win) και τον αριθμό της εφαρμογής. (πχ. για την πρώτη εφαρμογή Win + 1 κ.ο.κ.)

4. Για άμεση πρόσβαση στο παράθυρο εντολών πληκτρολογείστε στην επιφάνεια εργασίας το Shift σε συνδυασμό με δεξί κλικ και επιλέξτε "Άνοιγμα παραθύρου εντολών εδώ".

5. Σε κάθε browser ανοίξτε μια νέα κενή καρτέλα πληκτρολογώντας Ctrl + T.

6. Κάντε αντιγραφή, επικόλληση, αποκοπή περιεχομένου πατώντας αντίστοιχα Ctrl + C, Ctrl + V και Ctrl + X ενώ για αναίρεση Ctrl + Z.

7. Δείτε τις ιδιότητες ενός αρχείου άμεσα πηγαίνοντας το δείκτη του ποντικιού πάνω στο αρχείο και μετά πατώντας ALT + διπλό αριστερό κλικ.

8. Τερματίστε ένα πρόγραμμα ακαριαία πληκτρολογώντας ALT + F4.

9. Κλειδώστε άμεσα τον υπολογιστή σας με το πλήκτρο των Windows και το L (Win + L).

10. Επιλέξτε έντονη, πλάγια γραφή αλλά και υπογράμμιση πληκτρολογώντας Ctrl + Β, Ctrl + I και Ctrl + U αντίστοιχα.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου