iOS 7, μερικά κόλπα για νέους χρήστες


H στιγμή για το iOS 7 έφτασε. Η νέα έκδοση του λειτουργικό είναι διαθέσιμη και πλέον οι κάτοχοι μπορούν να απολαύσουν μια νέα εμπειρία στο Apple smartphone τους. Αν είστε από αυτούς που δεν κατέβασαν την Beta version και έρχεστε πρώτη φορά σε επαφή με το νέο OS τότε θα μπερδευτείτε λιγάκι. Σκοπός αυτού του άρθρου λοιπόν είναι να σας βοηθήσει, παρουσιάζοντας τις βασικές αλλαγές που θα συναντήσετε και σίγουρα θα σας λύσουν τα χέρια...
Για να δούμε τι νέο «παίζει» στο iOS 7:

Swipe down για αναζήτηση
Ξεχάστε την αναζήτηση που υπήρχε αμέσως μετά την πρώτη καρτέλα του μενού. Στο iOS 7 μπορείτε να κάνετε αναζήτηση από παντού με ένα απλό swipe down.

Swipe up για το κέντρο ελέγχου
Όπου και να βρίσκεστε, κάντε μια κίνηση προς τα πάνω με το δάκτυλο και θα εμφανιστεί το κέντρο ελέγχου για ενεργοποίηση fly mode, wifi, bluetooth, κλειδώματος, μουσικής και άλλα.

Εμφάνιση ώρας αποστολής των μηνυμάτων
Σε περιπτώσεις που έχετε πολλά μηνύματα (εξερχόμενα, εισερχόμενα) την ίδια στιγμή με μικρή διαφορά χρόνου, η ώρα δεν εμφανίζεται σε όλα τα "συννεφάκια". Πλέον στο iOS 7 υπάρχει η επιλογή Timestamps όπου το παραπάνω είναι εφικτό. Επιλέγεται ένα από τα "συννεφάκια" ομιλίας και κάνετε μια κίνηση με το δάκτυλο προς τα αριστερά.

Τip: Μάθε ποιες εκδόσεις iPhone, iPad και iPod αναβαθμίζονται στο iOS 7

Κλείσιμο των καρτελών στο Safari με μια κίνηση
Στη 3D διαχείριση των ανοιχτών καρτελών του Safari, αντί να τα κλείνετε μια μια τις καρτέλες πατώντας το X που βρίσκεται στην αριστερή πάνω γωνία, κάντε το με ένα swipe. Στην κάθε μια καρτέλα κάντε αριστερή κίνηση με το δάκτυλο και αυτό ήταν.

Κλείσιμο εφαρμογών που τρέχουν στο παρασκήνιο
Ο τρόπος διαφοροποιείται από αυτόν που ξέραμε μέχρι στιγμής. Αυτή τη φορά αρκεί διπλό πάτημα του home button (όπως γινόταν άλλωστε) και στη συνέχεια με την εμφάνιση του app switcher κάντε swipe up στην προεπισκόπηση της εφαρμογής.


....Μερικά ακόμα κόλπα
- Οι φάκελοι χωρούν απεριόριστο αριθμό εφαρμογών
- To Safari διαθέτει private browsing mode
- Mε το Airdrop μπορείτε να στείλετε δεδομένα από iPhone/iPad σε iPhone/iPad (μεταξύ iPhone 5, 5C, 5S, iPad 4th/mini και iPod 5th)
- Εμφάνιση "List view" στο ημερολόγιο, πατώντας στο search icon του app
- Ξεχάστε τα μέχρι πρότινος ringtones. Το iOS 7 φέρνει πληθώρα νέων...

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου