Nokia Lumia 530, με WP8.1 και quad-core CPU


Μετά την επιτυχημένη πορεία του Lumia 520, η Microsoft λανσάρει την επόμενη συσκευή που αναμένεται να τα πάει εξίσου καλά. Το Nokia Lumia 530 έρχεται με προεγκατεστημένη την νέα έκδοση του Windows Phone OS αλλά και με τετραπύρηνο επεξεργαστή, σε τιμή ιδιαίτερα προσιτή.

Στο εσωτερικό του νέου smartphone διακρίνεται ο Snapdragon 200 της Qualcomm με 4 πυρήνες και χρονισμό λειτουργία τα 1,2Ghz , 512MB προσωρινής μνήμης αλλά και 4GB για τα ψηφιακά δεδομένα, ο οποίος επεκτείνεται με τη χρήση microSD καρτών. Το κινητό διαθέτει οθόνη 4-ιντσών με ανάλυση 854 x 480 pixels και κάμερα 5 megapixels η οποία δεν συνοδεύεται από κάποιου τύπου flash. Σημαντική απώλεια για τους λάτρεις των... selfies είναι η εμπρόσθια κάμερα, που δεν υφίσταται, για να κρατηθεί η τιμή σε χαμηλά επίπεδα. Το λειτουργικό δεν είναι άλλο από το Windows Phone 8.1, φέρνοντας μαζί του όλα τα νέα χαρακτηριστικά καθώς και την υπηρεσία Cortana, την προσωπική βοηθό που "υπακούει" στις φωνητικές εντολές.

Η τιμή του νέου Nokia Lumia 530 θα κυμανθεί στα 85€, με εκδόσεις Dual και Single SIM (3G) ενώ από τον επόμενο μήνα θα είναι διαθέσιμο σε συγκεκριμένες αγορές.

Σχόλια