Sony Xperia Z5 Premium, το πρώτο κινητό με 4Κ οθόνη



Η Sony έχει την τεχνογνωσία και μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όπως και με τα πρώτα αδιάβροχα smartphones που εισήγαγε στο χώρο, τώρα παρουσιάζει το πρώτο 4K κινητό. Πολύ καλά διαβάσατε τέσσερις φορές μεγαλύτερη ανάλυση από το Full HD σε μόλις 5.5-ίντσες. To νέο smartphone της Sony είναι αναμφίβολα ένα κομψοτέχνημα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά με αυτά που προσφέρει. Η Sony του έχει χαρίσει ότι καλύτερο εντοπίζεται στην τεχνολογία των κινητών εντυπωσιάζοντας τους πάντες και αφήνοντας μερικά μίλια πίσω άλλες εταιρείες.

Πιο συγκεκριμένα η οθόνη του νέου Xperia στη διαγώνιο των 5.5-ιντσών "φιλοξενεί" 3840 x 2160 pixels (UHD 4K) με πυκνότητα 806 ppi και τεχνολογίες TRILUMINOS και X-Reality. Η Sony εδώ έχει δώσει όλη την μαεστρία της για αποτέλεσμα καλύτερο και από το πολύ καλό με εξαιρετική απεικόνιση και αντίθεση υπό όλες τις γωνίες. Συνεχίζοντας, αυτό που εντυπωσιάζει είναι η κάμερα των 23MP, με αισθητήρα 1/2,3" CMOS Exmor RS, φακό G Lens, Hybrid AutoFocus και επεξεργαστή Bionz για ρεαλιστικά χρώματα και όσο το δυνατόν λιγότερο θόρυβο. Φυσικά όσον αφορά την κινούμενη εικόνα είναι ικανό να καταγράψει UHD 4K video ενώ παράλληλα να απαθανατίσει με 8MP. Μια τέτοια κάμερα δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει και 5x καθαρού ζουμ για μακρινές λήψεις.




Στο εσωτερικό, ο γνωστός Snapdragon 810 της Qualcomm αναλαμβάνει τα της επεξεργασίας με αρχιτεκτονική 64-bit και οκτώ πυρήνες ενώ σε συνδυασμό με τα 3GB μνήμης RAM, προσφέρει αυξημένες επιδόσεις. Φυσικά με τέτοια χαρακτηριστικά κανείς θα αναρωτιέται για την αυτονομία όμως και εδώ η Sony έχει κάνει τη διαφορά με μπαταρία 3430mAh που προσφέρει έως και δύο μέρες λειτουργίας. Αυτό σε συνδυασμό με τον ταχυ-φορτιστή UCH10 παρέχει έως και 5.5 ώρες αυτονομίας με μόλις 10 λεπτά φόρτισης.

Εξωτερικά, το Z5 Premium αποτελείται από μέταλλο περιμετρικά (180gr) με στρογγυλεμένες άκρες και γυαλί στο πίσω μέρος που χαρίζει αυξημένη αίσθηση πολυτέλειας, όπως άλλωστε όλη η σειρά Z.



































Στις λεπτομέρειες, εντοπίζουμε αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στο power button εξού και η διαφοροποίηση στο σχεδιασμό (από τα άλλα μοντέλα Z), υποδοχή για microSD κάρτες έως και 200GB, τεχνολογία High-Resolusion Audio και φυσικά αδιαβροχοποίηση και αντοχή στη σκόνη με πιστοποιήσεις IP65/68.


Σχόλια