H Western Digital λανσάρει τους πρώτους της SSD


Η Westerd Digital δεν θα μπορούσε να απέχει από την αγορά των SSD όντας στο χώρο των σκληρών δίσκων αρκετά χρόνια. Άλλωστε μετά την εξαγορά της SanDisk, ήταν αναμενόμενη η παρουσίαση των πρώτων δίσκων στερεής κατάστασης. Οι πρώτοι SSD με την υπογραφή της WD είναι πλέον γεγονός, διακρίνοντάς τους σε δυο κατηγορίες Blue και Green, ονομασίες που συναντάμε και στους κλασικούς hdd, σε μορφή 2.5"/7mm και Μ.2 2280.

Ξεκινώντας με την σειρά επιδόσεων, την Blue, θα κυκλοφορήσει σε χωρητικότητες 250GB, 500GB και 1TB. Όσον αφορά της ταχύτητες υπόσχονται 545MB/s και 525MB/s ανάγνωσης και εγγραφής αντίστοιχα. Οι συγκεκριμένοι είναι κατάλληλοι για πιο επαγγελματική χρήση καθώς έχουν αντοχή εγγραφής έως 400TB και έως 1.75 εκατομμύρια ώρες λειτουργίας και όλα αυτά κάτω από περιορισμένη εγγύηση τριών χρόνων. Οι τιμές των WD Blue SSD ξεκινούν από τα 80 δολάρια και φτάνουν τα 300 δολάρια για το μοντέλο του 1TB.

Από την άλλη, η σειρά Green, είναι πιο φιλική στο περιβάλλον καθώς καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Διαθέτει ελαφρώς μικρότερες ταχύτητες (540ΜΒ/s read & 405MB/s write) και αντοχή εγγραφών που φτάνει τα 80TB. Οι χωρητικότητες αυτής της σειράς θα περιοριστούν στα 120GB και τα 240GB, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η κοστολόγησή τους.

Σχόλια