Xiaomi Mi MIX, εντυπωσιακό όσο κανένα άλλο



Η Xiaomi παρουσίασε ένα smartphone που κλέβει τις εντυπώσεις και σίγουρα κάποιες κατασκευάστριες θα δανειστούν αναμφίβολα ορισμένα στοιχεία του, για τις μελλοντικές συσκευές. Το Mi MIX είναι ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά κινητά των τελευταίων χρόνων αφού ολοκληρωτικά είναι το κάτι άλλο. Η Xiaomi το αποκαλεί concept phone που όμως θα κυκλοφορήσει στην αγορά και δεν θα παραμείνει απλά στα χαρτιά.



To Mi MIX είναι "στολισμένο" με μια custom-made οθόνη 6.4-ιντσών με ανάλυση στα 2040×1080  pixel και 17:9 aspect ratio, που σημαίνει πως το 91.3% του εμπρόσθιου τμήματος καλύπτεται με αυτή. Περιμετρικά τα περιθώρια είναι ελάχιστα, δίνοντας την εντύπωση πως δεν υπάρχουν καθόλου ενώ μόνο στο κάτω μέρος είναι πιο εμφανίσιμα. Για την διατήρηση του minimal σχεδιασμού απουσιάζουν τα πλήκτρα ενώ έχουν γίνει ακόμα κάποιες αξιοσημείωτες αλλαγές. Αυτές είναι το ακουστικό, το proximity και η εμπρόσθια κάμερα.

Πιο συγκεκριμένα το ακουστικό, μιας και δεν υπήρχε αρκετός χώρος, έχει αντικατασταθεί με ένα σύστημα πιεζοηλεκτρικού κεραμικού οδηγού όπου μέσω converter (DAC) μετατρέπει τα ηλεκτρικά σήματα σε μηχανικά μέσω κίνησης και έτσι παράγεται ήχος. Επιπλέον, τη θέση του κλασικού proximity sensor έχει πάρει ο αισθητήρας απόστασης ultrasonic ενώ η εμπρόσθια κάμερα έχει τοποθετηθεί στο κάτω μέρος και φυσικά είναι 50% μικρότερη. Όπως αντιλαμβάνεστε το Mi MIX φέρνει εξ'ολοκλήρου νέα στοιχεία στο χώρο της κινητής χάρη σ'αυτές τις πολύ σπουδαίες μικρο αλλαγές αλλά και την εξαιρετική του οθόνη που καλύπτει σχεδόν όλο το εμπρόσθιο τμήμα, με ανύπαρκτο πλαίσιο. Ωστόσο, η Xiaomi θέλοντας να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, κατασκευάζει το σώμα της συσκευής από κεραμικό υλικό στο οποίο κουμπώνει η οθόνη, χωρίς κόλλες χάρη στις ειδικές εγκοπές και προεξοχές, που δανείζεται από παραδοσιακό κινέζικο design που χρησιμοποιούν οι ξυλουργοί. Φυσικά για όλα τα παραπάνω έχει βάλει το χεράκι του ο γνωστός σχεδιαστής Philippe Starck και απ'ότι φαίνεται έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.



Ωστόσο, αν δεν έχετε εντυπωσιαστεί ακόμα από όλα αυτά, στο εσωτερικό το Mi MIX, κρύβει ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά. Έτσι λοιπόν, ο Qualcomm Snapdragon 821 με χρονισμό στα 2.35Ghz δίνει το παρόν σε συνδυασμό με 4GB ή 6GB και 128GB ή 256GB, ανάλογα την έκδοση. Ακόμα διαθέτει κάμερα 16mp με Phase detection auto focus (PDAF), δυνατότητα λήψης video στα 4K και περιμετρικά bezel 18 καρατίων ενώ η εμπρόσθια που προαναφέραμε είναι στα 5mp. Η συσκευή δέχεται δυο κάρτες SIM για dual λειτουργία και μπαταρία 4.400mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης μέσω του Qualcomm Quick Charge 3.0.


Το Xiaomi Mi MIX θα γίνει διαθέσιμο με τιμή που θα ξεκινά από τα 510 δολάρια για την έκδοση 4GB/128GB και θα φτάνει τα 590 με 6GB και 256GB αποθηκευτικό χώρο, ξεκινώντας από την αγορά της Κίνας, τον επόμενο μήνα.


Σχόλια