GoPro Karma Grip, για λήψεις πιο σταθερές από ποτέ


Μπορεί το Karma drone να έχει σταματήσει προσωρινά να κυκλοφορεί λόγω ανάκλησης, όμως η GoPro ρίχνει στην αγορά το Karma Grip. Πρόκειται για έναν ικανό σταθεροποιητή εικόνας χεριού που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα και να "ανταγωνιστεί" το OSMO της DJI.



O νέος σταθεροποιητής χεριού είναι συμβατός απόλυτα με την Hero5 Black, με 30 δολάρια επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με την Hero4 ενώ η συμβατότητα με την Hero5 Session αναμένεται το 2017. Το νέο Grip συνδέεται απευθείας με τη κάμερα μέσω USB-C και Micro-HDMI, για έλεγχο και τροφοδοσία παράλληλα. Ο χειρισμός επιτυγχάνεται μέσω των πλήκτρων που βρίσκονται στο κυρίως σώμα και βοηθούν στην ενεργοποίηση της συσκευής αλλά και την αλλαγή των επιλογών λήψης. Η στερέωση του Karma Grip γίνεται μέσω ειδικών mounts ενώ δεν διατίθεται κάποιο τρίποδο. Όσον αφορά την αυτονομία, ενσωματώνει επαναφορτιζόμενη μπαταρία -μη αποσπώμενη- που προσφέρει μια ώρα και 45 λεπτά χρήσης σε αντίθεση με τη φόρτιση όπου απαιτούνται έξι ώρες, μέσω φορτιστή ενός ampere (1A) ενώ αναμένεται και ταχυφορτιστής που θα μειώνει αυτό το χρόνο στο μισό.



Το Karma Grip της GoPro είναι ό,τι πρέπει για αυτούς που επιθυμούν λήψεις σχεδόν επαγγελματικού επιπέδου χωρίς θολούρες και κουνήματα ενώ η τιμή των 329 ευρώ, που πωλείται, το απευθύνει μόνο σε αυτούς που το θέλουν πραγματικά.

Σχόλια