Η Huawei παρουσιάζει το εντυπωσιακό Honor Magic


Η Huawei έχει κέφια και δεν σταματά τις παρουσιάσεις νέων smartphone, πράγμα που σημαίνει ότι έχει βάλει στόχο να εκθρονίσει τις κυρίαρχες του χώρου. Αυτή τη φορά παρουσιάζει κάτι ιδιαίτερο και εντυπωσιακό -θα λέγαμε-, που ανήκει στο sub-brand Honor. To Honor Magic είναι ένα concept phone πού παίρνει υπόσταση και αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

Η νέα συσκευή διαθέτει πολύ όμορφο σχεδιασμό συνδυάζοντας στοιχεία κυρτής οθόνης, σώμα αλουμινίου και καμπυλωτά άκρα. Η οθόνη έχει διαγώνιο 5.09-ιντσών με τεχνολογία AMOLED και ανάλυση QHD (577ppi), όλα αυτά σε κυρτό γυαλί. Το πάχος της συσκευής δεν ξεπερνά τα 7.8 χιλιοστά και ζυγίζει μόλις 145 γραμμάρια. Στο πίσω μέρος υπάρχουν δυο κάμερες των 12MP (έγχρωμη και μονόχρωμη) με διάφραγμα f/2.2 ενώ στο εμπρόσθιο τμήμα υπάρχει άλλη μια των 8MP. Το λειτουργικό δεν είναι άλλο από το Android 6.0 σε συνδυασμό με το Honor Magic Live OS, που δίνει μια ξεχωριστή νότα στη διεπαφή με το χρήστη. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά εντοπίζουμε τον επεξεργαστή Kirin 950 οκτώ πυρήνων, 4GB μνήμης RAM και 64GB για αποθήκευση δεδομένων.


Ο χαρακτηρισμός "Magic" φυσικά φέρνει και κάποιες ιδιαιτερότητες.  Μέρος των στοιχείων που το κάνουν ξεχωριστό είναι το Deep Think, ένας ψηφιακός βοηθός που συνεργάζεται με το FaceCode. Αυτό χρησιμοποιεί μια υπέρυθρη κάμερα που υπάρχει στο κυρίως τμήμα και "διαβάζει" τα μάτια των χρηστών, επιτρέποντας την χρήση μόνο στο κάτοχο του κινητού. Επίσης, υπάρχει και αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων στο Home key, για επιπρόσθετη ασφάλεια. Το τηλέφωνο διαθέτει μπαταρία 2900mAh που χάρη στο Μagic Power φορτιστή (...και όχι δια μαγείας) φτάνει ποσοστό 90% σε μόλις 30 λεπτά.

Το Huawei Honor Magic αναμφίβολα ανήκει στην κατηγορία των premium συσκευών και όχι στην προσιτή που μας έχει συνηθίσει το brand. Άλλωστε με τιμή περί τα 500 δολάρια δεν απευθύνεται σε όλους ωστόσο όσοι επιθυμούν το κάτι διαφορετικό αναμένεται τους επόμενους μήνες στην αγορά αφού για την ώρα, από τις 25 Δεκέμβρη θα είναι διαθέσιμο μόνο στην Κίνα.

Σχόλια