To Android Nougat σε σταθερή άνοδο, το Lollipop στην κορυφή


Κάθε μήνα, η Google παρουσιάζει το ποσοστό χρήσης των εκδόσεων του Android. Αυτό εξυπηρετεί κυρίως τους developers για να έχουν μια πλήρης εικόνα και να ξέρουν σε ποια έκδοση να δίνουν βαρύτητα, έτσι ώστε να έχουν και την ανάλογη συμβατότητα ενώ γίνεται και ευρέως γνωστή η πορεία κάθε έκδοσης.

Για το πρώτο 7-ήμερο που μήνα Μαΐου, στην κορυφή χρήσης παραμένει το Lollipop (5.0/5.1) με συνολικό ποσοστό 32% ενώ ακολουθεί το Marshmallow (6.0) με 31.2%. Όσον αφορά την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού της Google, το Nougat (7.0/7.1), ανεβαίνει σταθερά με ποσοστό 7.1% έναντι του 4.9%, που κατείχε τον προηγούμενο μήνα. Φυσικά με τον ερχομό του Galaxy S8 το ποσοστό πολλαπλασιάζεται συνεχώς ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ενημερώσεις λογισμικού, που ολοένα και αυξάνονται.



Από την άλλη τα Gingerbread (2.3.x), Ice Cream Sandwich (4.0.x) και Jelly Bean (4.1.x/4.2.x), έχουν μειωθεί ελαφρώς, πράγμα που σημαίνει πως ο κόσμος ανανεώνει τις συσκευές του με τις νεότερες εκδόσεις. Τέλος, το KitKat σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση χρήσης κατά 1.2% σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα.

Σχόλια