iPhone 8 και 8 Plus, με νέα CPU, καλύτερη κάμερα και δυνατότητες AR

Στο χθεσινό keynote η Apple μαζί με το iPhone X παρουσίασε και τα iPhone 8 και 8 Plus. Η καθιερωμένη σειρά επιδέχεται βελτιώσεις και είναι σε θέση να διαδεχτεί τα παλιότερα πλέον iPhone 7 και 7 Plus. Εξωτερικά οι αλλαγές είναι μικρές ωστόσο έχουν βελτιωθεί σε σημεία κάνοντάς τα καλύτερα από τα προγενέστερα ενώ είναι και πιο προσιτά από το "X". Αν σκέφτεσαι να αναβαθμιστείς αγοράζοντας ένα από τα νέα μοντέλα παρακάτω ακολουθεί ό,τι χρειάζεται να ξέρει:

Και τα δυο smartphones διαθέτουν το νέο A11 Bionic επεξεργαστή. Σύμφωνα με την Apple, είναι 25% ταχύτερος από τον προγενέστερο A10 Fusion. Ακόμα, η νέα GPU είναι και αυτή 30% γρηγορότερη ενώ παράλληλα καταναλώνει σχεδόν 2 φορές λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με την παλιότερη GPU.

H Apple έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις οθόνες των νέων iPhone. Και τα δυο διαθέτουν την τεχνολογία True Tone, που φέρει το iPad Pro, η οποία αυτόματα ρυθμίζει την φωτεινότητα της οθόνης αναλόγως το περιβάλλον που βρίσκεται ο χρήστης. Η διαγώνιος είναι στις 5,5 και 4,7-ίντσες αντιστοίχως, για το 8 Plus και 8.

Εξωτερικά, και τα δυο τηλέφωνα έχουν υποστεί μικροαλλαγές με την βασικότερη να είναι η χρήση τζαμιού στο πίσω μέρος. Γυρίζοντας στο παρελθόν, σαν το σχεδιασμό των iPhone 4/4s, έτσι και εδώ έχει τοποθετηθεί γυαλί όπου σύμφωνα με την εταιρεία διαθέτει κορυφαία σκληρότητα.


Όσον αφορά την κάμερα, το iPhone 8 παραμένει με ένα φακό στα 12MP,  ο οποίος είναι ταχύτερος και μεγαλύτερος από του iPhone 7. Επίσης διαθέτει ενσωματωμένο οπτικό σταθεροποιητή, για ακόμα πιο καλές λήψεις. Από την άλλη, το iPhone 8 Plus έχει διπλό σύστημα καμερών, με δυο κάμερες 12MP, με διάφραγμα f/1,8 και f/2,8. Λόγω του μεγάλου διαφράγματος, απορροφούν 83% περισσότερο φως, πράγμα που εξυπηρετεί ιδιαίτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Φυσικά εξοπλίζεται και με το Portrait Lighting.

Η εγγραφή video πραγματοποιείται στα 4Κ / 60fps και στις δυο συσκευές ενώ έχει προστεθεί και η δυνατότητα καταγραφής slo-mo video μέχρι 1080p στα 240fps (το 7άρι κατέγραφε στα 120fps).

Οι επεξεργαστές και οι κάμερες, και των δυο iPhone, είναι σχεδιασμένοι και για διαχείριση υλικού επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Έτσι, στην οθόνη του iPhone θα μπορούμε να δούμε πολλαπλές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.  Δείτε και το video που ακολουθεί για να καταλάβετε ακριβώς το τι μπορεί να κάνει η νέα συσκευή, αξιοποιώντας τη τεχνολογία σε νέα παιχνίδια αλλά και στη καθημερινότητα:



Στα υπόλοιπα έχουμε προσθήκη ασύρματης φόρτισης, και εδώ απουσία της υποδοχής ακουστικών ενώ πλέον συναντάμε δυνατότερα στερεοφωνικά ηχεία με βαθύτερο μπάσο. Τέλος, υπάρχει το κλασικό home button που εξυπηρετεί και ως αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος.

Η τιμή του iPhone 8 θα ξεκινά από τα 699$ (64GB) και του iPhone 8 Plus από τα 799$. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου και η κυκλοφορία θα πραγματοποιηθεί στις 22/09.


Σχόλια