iPhone X, ένα premium και καλύτερο iPhone από ποτέ


Οι φήμες έγιναν πραγματικότητα. Η Apple ανακοίνωσε ένα νέο premium μοντέλο προς τιμή των δέκα χρόνων ύπαρξης του iPhone. Το iPhone X είναι η επετειακή έκδοση και η πιο εξελιγμένη, σε σύγκριση με τα iPhone 8 και 8 Plus, που επίσης ανακοινώθηκαν, όπου σύμφωνα με τον Tim Cook θα οριοθετήσει την τεχνολογία για την επόμενη δεκαετία. Παρακάτω ακολουθεί ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για την έκδοση "Χ".

Διαθέτει οθόνη 5.8-ιντσών Super Retina

Εκτός από το πιο εξελιγμένο είναι και το μεγαλύτερο με οθόνη edge-to-edge τεχνολογίας OLED, ανάλυσης 2436x1125p και με συμβατότητα HDR. Κάνοντας υπολογισμούς έχουμε ένα πάνελ με 458 pixels ανά ίντσα, τη μεγαλύτερη πυκνότητα εικονοστοιχείων που έχουμε συναντήσει σε iPhone. Ακόμα το contrast ratio 1,000,000:1, η υποστήριξη για αναπαραγωγή υλικού HDR10, το Dolby Vision και το True Tone κάνουν την απεικόνιση καλύτερη από ποτέ.

Απουσιάζει το Home Button και Touch ID

Το διαχρονικό home button που μέχρι στιγμής είχε κάθε iPhone, απουσιάζει από το "X" δίνοντας χώρο για περισσότερη... οθόνη. Ως αποτέλεσμα, βασικοί χειρισμοί επιτυγχάνονται με αντίστοιχες χειρονομίες στην οθόνη, στοιχείο που έχει "δουλευτεί" από την Apple κυρίως, μέσω του νέου iOS, αποκλειστικά για αυτή τη συσκευή.

Το ξεκλείδωμα επιτυγχάνεται μέσω Face ID

Με την απουσία του home button και του Touch ID, η Apple φέρνει ένα νέο τρόπο ξεκλειδώματος μέσω προσώπου. Ο νέος τρόπος εκμεταλλεύεται το νέο σύστημα αισθητήρα True Depth που αποτελείται από μια υπέρυθρη κάμερα, άλλη μία κάμερα και ένα Dot projector τα οποία είναι τοποθετημένα όλα μαζί στο εμπρόσθιο τμήμα. Φυσικά η αναγνώριση προσώπου είναι δυνατή και στο σκοτάδι χάρη στο "neural engine" που υποστηρίζεται από ένα σύστημα dual-core custom ολοκληρωμένου.

Νέο σύστημα διπλής  κάμερας καλύτερο ακόμη και από του 8 Plus

Όπως και το iPhone 8, το iPhone X διαθέτει νέα διπλή κάμερα 12-megapixel. Σε πρώτη ματιά δείχνει διαφορετική καθώς οι φακοί είναι στοιχισμένοι οριζόντια ωστόσο έχει και στοιχεία που δεν φέρει το 8 Plus. Διαθέτει φωτεινότερο τηλεφακό με διάφραγμα f/2,4 (f/2,8 του 8 Plus) που κάνει την ουσιαστική διαφορά ενώ εξοπλίζεται και με οπτικό σταθεροποιητή σε κάθε φακό. Ακόμη το νέο quad-LED True Tone Flash με αργό συγχρονισμό προσφέρει καλύτερη ομοιομορφία φωτός όταν είναι αναγκαίο. Φυσικά, η κάμερα καταγράφει video 4Κ στα 60fps αλλά και αργή κίνηση (slo-mo) ανάλυσης 1080p στα 240fps. Στα χαρακτηριστικά της κάμερας έχουμε και νέα προσθήκη στο Portrait Mode, ονομάζεται Portrait Lighting και εξυπηρετεί δημιουργώντας φωτογραφίες με εντυπωσιακά εφέ φωτισμού ποιότητας studio.

Ικανό να δημιουργεί "Animojis"

Το hardware που χρησιμοποιείται για το Face ID επιτρέπει στους χρήστες των iPhone X να δημιουργήσουν κινούμενα emojis χάρη στο σύστημα True Depth που μπορεί να αναγνωρίσει έως και 50 κινήσεις μυών προσώπου σε πραγματικό χρόνο.

Άλλα αξιοσημείωτα στοιχεία...

-Το εμπρόσθιο και πίσω μέρος αποτελείται από γυαλί που ενώνεται περιμετρικά μέσω χειρουργικού βαθμού ανοξείδωτο ατσάλι
-Θα κυκλοφορήσει σε δυο χρώματα, space gray και silver
-Η μπαταρία του σύμφωνα με την Apple προσφέρει 2 ώρες παραπάνω αυτονομία από του iPhone 8
-Είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη
-Υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση 
-Εξοπλίζεται με το νέο A11 Bionic chip, αποτελούμενο από έξι πυρήνες εκ των οποίων οι δύο είναι υψηλής απόδοσης ενώ διαθέτει και νέα GPU.
-Υποστηρίζει Bluetooth 5.0
-Θα κυκλοφορήσει στις 3 Νοεμβρίου με τιμή από 999$ (64GB)


Σχόλια