LG V30, με οθόνη OLED και εκπληκτική κάμερα


Μετά την πληθώρα τον διαρροών από πολλαπλά sites πλέον το νέο smartphone της LG παρουσιάστηκε επίσημα στην φετινή έκθεση IFA 2017. Το LG V30 είναι εντυπωσιακό και εξοπλισμένο με τα καλύτερα χαρακτηριστικά που θα μπορούσε να δώσει η εταιρεία στο πιο πρόσφατο-κορυφαίο κινητό της.

Το V30 ξεχωρίζει για την οθόνη του. Είναι διαγωνίου 6-ιντσών QuadHD+ ανάλυσης με Full Vision και τεχνολογία OLED. Ακολουθώντας το δρόμο της Samsung και της One Plus, η LG δημιουργεί το πρώτο της smartphone με τέτοιου είδους οθόνη καθώς η εν λόγω τεχνολογία είναι το μέλλον στα LCD displays. Άλλωστε, η μικρότερη κατανάλωση είναι ένα από τα θετικά που προσφέρει η OLED, σημαντικό κομμάτι στην κατηγορία των φορητών συσκευών. Το aspect ratio είναι στα 18:9, με 82% αναλογία οθόνης-σώματος, πράγμα που φανερώνει σχεδόν μηδενικά bezels περιμετρικά.
Στοιχείο που το κάνει μοναδικό είναι το νέο διπλό σύστημα κάμερας. Αποτελείται από ένα τηλεφακό 16MP και έναν ευρυγώνιο 13MP, με διάφραγμα μόλις f/1.6, το ευρύτερο που έχουμε συναντήσει ποτέ σε smartphone. Με αυτό το τρόπο ο φακός μπορεί να συλλέξει περισσότερο φως, κάνοντας την φωτογράφιση καλύτερη ακόμα και σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού.


Όσον αφορά το video, το V30 διαθέτει μια νέα λειτουργία Point Zoom, χάρη στην οποία επιλέγοντας μια περιοχή (κατά την εγγραφή) στην οθόνη αυτόματα ζουμάρει. Ακόμα το Cine Effect προσφέρει 16 κινηματογραφικού βαθμού φίλτρα ενώ το Video Studio, βοηθά στην επεξεργασία ενός τελικού βίντεο.

Η LG εκτός των άλλων στρέφεται και στους λάτρεις του ήχου. Με ενσωματωμένο hi-fi quad DAC προσφέρει ακουστική εμπειρία στα 32-bit ενώ δεν απουσιάζει η έξοδος ακουστικών. Επιπρόσθετα, το V30 είναι ανθεκτικό στη σκόνη και το νερό (IP68) και υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση. Τέλος, η οθόνη και το πίσω μέρος διαθέτουν επίστρωση Gorilla Glass 5 ενώ σύμφωνα με την LG η συσκευή έχει περάσει 14 διαφορετικά στρατιωτικού επιπέδου δοκιμαστικά ανθεκτικότητας.


LG V30 specs:
Processor: Snapdragon 835
Display: 6-inch QuadHD+ Full Vision display
Resolution: 2880 x 1440
Rear Facing Camera: 16MP and 13MP
Selfie Camera: 5MP
RAM: 4GB
Battery: 3,300mAh

Σχόλια