Google Pixel Buds: Ασύρματα ακουστικά με δυνατότητα μετάφρασης


H Google για πρώτη φορά παρουσιάζει τα δικά της ασύρματα ακουστικά και σίγουρα ένας λόγος είναι η απουσία της υποδοχής ακουστικών από τα νέα Pixel 2 και Pixel XL 2. Τα νέα Pixel Buds κοστίζουν 159 δολάρια, όσο και τα AirPods της Apple, και πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε τρία χρώματα: λευκό, μαύρο και μπλέ. Το εν λόγω ζευγάρι μπορεί άνετα να το χειριστεί κανείς απλά αγγίζοντας το, για παύση, αυξομείωση έντασης αλλά και για απάντηση σε κλήσεις. Επιπλέον αγγίζοντας το δεξί ακουστικό ενεργοποιείται το Google Assistant, το οποίο βοηθά πολλαπλά ενώ μπορεί να διαβάσει και το πιο πρόσφατο μήνυμα κειμένου.

Ένα δυνατό feature των Pixel Buds είναι η πολύ γρήγορη διασύνδεση μέσω Bluetooth με κάθε συσκευή που "τρέχει" Android Marshmallow ή ανώτερο. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό που προσφέρει αποκλειστικά στους κατόχους των Pixel 2 είναι η συνεργασία με το Google Translate, για μετάφραση συνομιλιών σε πραγματικό χρόνο. Στην πράξη, ενώ κάποιος χρησιμοποιεί τα Pixel Buds για να συνομιλήσει αυτά έχουν την ικανότητα να μεταφράσουν τα λεγόμενα, καθιστώντας εφικτή την επικοινωνία με άτομα που μιλούν άλλη γλώσσα.


Το νέο χαρακτηριστικό υποστηρίζει για την ώρα έως και 40 γλώσσες. Αν και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εν λόγω δυνατότητας, υπήρξαν τεχνικά μικροπροβλήματα σίγουρα θα πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό ειδικά όταν εξελιχθεί περισσότερο.

Τα Google Pixel Buds θα διατεθούν μαζί με μια μικρών διαστάσεων θήκη φόρτισης, η οποία θα παρέχει έως και 24 ώρες χρήσης. Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα.


Σχόλια