ZTE Axon M: Το πρώτο smartphone με διπλή οθόνη


Μετά τις διπλές κάμερες έρχονται και οι διπλές οθόνες. Η κινέζικη ZTE θέλει να πρωτοπορήσει κάνοντας το κάτι διαφορετικό που ακούει στο όνομα Axon M. Το νέο Android smartphone της εταιρείας έρχεται με διπλή οθόνη κάνοντας την χρήση πιο απολαυστική, συνδυάζοντας tablet και κινητό σε μια αναδιπλούμενη συσκευή.

Το ZTE Axon M διαθέτει δυο οθόνες Full HD, οι οποίες κατά την έκταση τους εφαρμόζουν παράλληλα προσφέροντας μια συνολικής εικόνα διάστασης 6,75-ιντσών. Η εν λόγω διάσταση επιτρέπει το παίξιμο παιχνιδιών αλλά και την αναπαραγωγή ταινιών όπως ακριβώς θα γινόταν σε ένα tablet αντίστοιχων διαστάσεων. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα διαμοιρασμού των οθονών, τοποθετώντας το πυραμιδωτά (mirror mode) σε μια επίπεδη επιφάνεια, για ταυτόχρονη θέαση του ίδιου περιεχομένου. Με αυτό το τρόπο επιτυγχάνεται πιο άνετη χρήση από μια συσκευή ενώ υπάρχει και η δυνατότητα οι οθόνες να προβάλλουν διαφορετικό περιεχόμενο, για ιδιαίτερη multitasking εμπειρία.


Όταν διπλωθούν οι οθόνες, το Axon M "συμπεριφέρεται" ως μια κανονική συσκευή με οθόνη διαγωνίου 5,2-ιντσών, η οποία αποτελείται από τον Snapdragon 821, 4GB RAM και 64GB για αποθήκευση δεδομένων τα οποία επεκτείνονται έως τα 256GB με χρήση καρτών microSD. Η συσκευή διαθέτει μια κάμερα 20MP με διπλό LED flash, η οποία αναλόγως πως κρατιέται το κινητό λειτουργεί ως βασική ή για λήψη αυτοφωτογραφιών. Στα υπόλοιπα έχουμε αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος, υποστήριξη Dolby Atmos στα ακουστικά και μπαταρία 3180mAh.

Τέλος, όσον αφορά την τιμή του δεν έχει γίνει λόγος ωστόσο η διάθεση αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν το 2018.


ZTE Axon M specs
Οθόνη: 2 x 5,2" Full HD (426ppi) με Gorilla Glass 5GEN
Λειτουργικό: Android 7.1.2 Nougat
CPU: Qualcomm MSM8996 Snapdragon 821
GPU: Adreno 530
RAM/ROM: 4GB/64GB
Κάμερα: 20MP, Dual-LED flash
Μπαταρία: 3180mAh

Σχόλια