Asus Zephyrus S, το λεπτότερο gaming laptop της αγοράς


Asus ανακοίνωσε ένα νέο μέλος της οικογένειας gaming φορητών και αυτό δεν είναι άλλο από το Zephyrus S, το οποίο έρχεται να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα μοντέλα της Razer και της MSI. Ο σχεδιασμός του το κατατάσσει στα πιο λεπτά της κατηγορίας, ξεφεύγοντας από τη φιλοσοφία του ότι τα notebooks για παιχνίδια πρέπει να είναι και ογκώδη.

Στην σειρά Zephyrus S μπορεί κανείς να επιλέξει δυο μοντέλα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί. Η καλύτερη έκδοση εκ των δύο κοστίζει 2199 δολάρια και εξοπλίζεται με GTX 1070 Max Q 8GB, 8ης γενιάς Core i7, 16GB RAM, 15,6" οθόνη FHD με ρυθμό ανανέωσης 144hz καθώς και 512GB αποθηκευτικού χώρου σε NVMe SSD. Από την άλλη, η βασική διαφορά της εναλλακτικής έκδοσης είναι η κάρτα γραφικών όπου σε αυτή τη περίπτωση αντικαθίσταται με μια GTX 1060 των 6GB.

Εξωτερικά και συγκριτικά με το πρώτο Zephyrus που παρουσιάστηκε πέρσι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Ωστόσο, έχουν τροποποιηθεί το σασί στο γενικό σύνολο που είναι ελαφρώς μικρότερο, τα περιμετρικά της οθόνης που και αυτά περιορίστηκαν αλλά και το touchpad. Αλουμίνιο, μαγνήσιο και πλαστικό είναι τα βασικά υλικά κατασκευής που αποτελείται το σασί του Zephyrus S, δίνοντας πιο ποιοτική αίσθηση γενικά.


Το σύστημα ψύξης έχει σμικρυνθεί και αυτό παρ' όλα αυτά προσφέρει καλύτερο τελικό αποτέλεσμα διατηρώντας τις θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα. Φυσικά το Active Aerodynamic System δίνει μια ξεχωριστή πινελιά στο τρόπο ψύξης του φορητού αφού είναι κάτι που δεν συναντάμε σε κάποιο άλλο μοντέλο. Επιπλέον, η Asus στο κομμάτι του software έχει προσθέσει και το Armoury Crate για παραμετροποίηση του φωτισμού, των επιδόσεων και του συστήματος ψύξης ανάλογα τις προτιμήσεις του χρήστη.

Το Asus Zephyrus S θα κυκλοφορήσει στα μέσα Οκτωβρίου ενώ η πιο οικονομική έκδοση με την GTX 1060 θα κοστίζει περίπου 2099 δολάρια, δηλαδή 100 δολάρια οικονομικότερα σε σύγκριση με την πλούσια έκδοση.

Σχόλια