Casio WSD-F30, το νέο smartwatch της σειράς Pro Trek


Εν όψη της IFA, οι παρουσιάσεις συνεχίζονται σταθερά και σειρά έχει η Casio και το νέο της ρολόι WSD-F30, της σειράς Pro Trek Smart, το οποίο έρχεται ανασχεδιασμένο και με βελτιωμένη μπαταρία.

Το WSD-F30 αποτελεί την εξέλιξη του F10 που είδαμε το 2016 και στη συνέχεια του F20 που λανσαρίστηκε το 2017. Αυτή τη φορά έρχεται ελαφρώς μικρότερο σε διαστάσεις και με νέα dual-layer OLED οθόνη, με μονόχρωμη και έγχρωμη λειτουργία. Με αυτό προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία αφού η μονόχρωμη επιλογή απεικόνισης μπορεί να εξοικονομήσει σημαντική ενέργεια με αυτονομία έως και ένα μήνα, παρέχοντας ωστόσο απαραίτητες πληροφορίες όπως υψόμετρο, πυξίδα και βαρομετρική πίεση. Από την άλλη, η έγχρωμη λειτουργία απεικονίζει πληροφορίες τοποθεσίας και ότι άλλο χρειαστεί όταν το λειτουργεί κανείς ως smartwatch. Ωστόσο, εναλλάσσοντας από έγχρωμη σε μονόχρωμη λειτουργία και με παράλληλη χρήση του GPS η ζωή της μπαταρίας φτάνει τις 3 ημέρες. 


Το λειτουργικό δεν είναι άλλο από το Wear OS της Google, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υποστηρίξει πολυάριθμες εφαρμογές επεκτείνοντας την χρησιμότητά του ως ρολόι ενώ όσον αφορά τα χαρακτηριστικά αντοχής έχει αδιαβροχοποίηση έως 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, διαθέτει πιστοποίηση στρατιωτικών προδιαγραφών MIL-STD-810 και μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασία 10 βαθμών υπό το μηδέν.

Το νέο Casio WSD-F30 Pro Trek Smart θα κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου έτους σε τρείς χρωματικές επιλογές (μπλε, πορτοκαλί, μαύρο) ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή του.



Σχόλια