Lenovo ThinkPad X1 Extreme, ο απόλυτος φορητός υψηλών επιδόσεων


Η Lenovo παρουσίασε το ThinkPad X1 Extreme στην έκθεση IFA που ξεκίνησε στο Βερολίνο, θέλοντας να δείξει ξεκάθαρα τις δυνατότητές τις στην κατηγορία των ultrabooks. Πρόκειται για ένα 15άρι λάπτοπ με άκρως λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που έρχεται να κοντράρει τα Dell XPS 15 και MacBook Pro, αφού εκτός των άλλων είναι ελαφρύτερο και από τα δύο με βάρος μόλις 1,7 κιλά.

Ο νέος φορητός υψηλών επιδόσεων εξοπλίζεται με επεξεργαστή 8ης γενιάς (Coffee Lake) Intel Core i7 vPro, μνήμη RAM έως 64GB DDR4 και μέγιστο αποθηκευτικό χώρο τα 2TB σε 2 x PCIe SSD. Αναλόγως τις προτιμήσεις των αγοραστών θα υπάρξουν πολλαπλές επιλογές όσον αφορά τα χαρακτηριστικά ενώ θα διατεθεί και με οθόνη 4K IPS με υποστήριξη HDR και Dolby Vision. Παράλληλα θα υπάρξει και μια ξεχωριστή έκδοση που θα ενσωματώνει τον Intel Core i9 για αυτούς που δεν κάνουν συμβιβασμούς στον τομέα των επιδόσεων.

Τα γραφικά του νέου ThinkPad X1 Extreme αναλαμβάνει η Nvidia GeForce 1050 Ti Max Q, η οποία είναι ικανή να παίξει όλους τους τελευταίους τίτλους παιχνιδιών ενώ είναι ότι πρέπει για photo και video editing αλλά και VR gaming. H Lenovo χρησιμοποιεί δυο ανεμιστήρες στο εσωτερικό για ψύξη των υποσυστημάτων αποτρέποντας έτσι την υπερθέρμανση του νέου φορητού.

Όσον αφορά το brand "ThinkPad", προσφέρει όλα τα premium features όπως σασί από ανθρακονήματα, το κλασικό - αδιάβροχο φωτιζόμενο πληκτρολόγιο της εταιρείας και φυσικά το pointing stick που αποτελεί το εναλλακτικό ποντίκι που συναντάμε σ' αυτή τη σειρά εδώ και χρόνια. Επιπλέον, υπάρχει αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος ενώ η κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναγνώριση προσώπου και ξεκλείδωμα του υπολογιστή.

Η Lenovo «φοράει» στο X1 Extreme μπαταρία 80Whr, η οποία φορτίζει στο 80% σε μόλις μια ώρα χάρη στην τεχνολογία RapidCharge ενώ η αυτονομία αγγίζει τις 14 ώρες. Φυσικά προσφέρει πολλαπλές επιλογές συνδέσεων όπως 2 x ThunderBolt 3, card reader, υποδοχές USB καθώς και έξοδο HDMI 2.0.

Το Lenovo ThinkPad X1 Extreme θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και η τιμή του θα ξεκινά από τα 1900 δολάρια.

Σχόλια