H Sony παρουσίασε τις μικρότερες υψηλού ζουμ 4K compact κάμερες


H Sony ανακοίνωσε δυο νέες compact κάμερες της σειρά Cyber-Shot με πολύ καλές δυνατότητες zoom, ικανότητα να καταγράφουν video ανάλυσης 4K, με οθόνη αφής καθώς και χαρακτηριστικά που συναντάμε στην ακριβή σειρά RX100.

Τα νέα μοντέλα είναι οι HX99 και HX95, τα οποία έρχονται με ιδιαίτερα μικρό και λεπτό σώμα για την κατηγορία τους ενώ έχουν και μικρό βάρος. Διαθέτουν αισθητήρα Exmor R CMOS 1/2.3-ιντσών (18,2MP), ο οποίος είναι μικρότερος από αυτόν της μιας ίντσας, που χρησιμοποιείται στην RX100 σειρά, κάτι που σημαίνει μειωμένη ποιότητα εικόνας αλλά και πιο προσιτή τιμή. Αξιόλογη είναι η χρήση φακού ZEISS Vario-Sonar T* 24-720mm προσφέροντας ποιότητα από τα πλέον κορυφαία οπτικά αλλά και τεράστιο zoom. Η Sony ισχυρίζεται πως τα νέα μοντέλα διαθέτουν εξαιρετικά ακριβής γρήγορη και έξυπνη αυτόματη εστίαση καθώς επίσης και εστίαση στα μάτια. Ακόμα κάτι που θα ευχαριστήσει τους λάτρεις της φωτογραφίας είναι η προσθήκη του OLED Tru-Finder εικονοσκοπίου, το οποίο δύσκολα συναντά κανείς σε αυτή την κατηγορία. Μεγάλη ευκολία στο καδράρισμα λήψεων selfie και όχι μόνο αποτελεί η ανακλινόμενη οθόνη αφής LCD που περιστρέφεται κατά 180 μοίρες.


Στις... φωτογραφικές λεπτομέρειες οι κάμερες βασίζονται στον επεξεργαστή BIONZ X που παρέχει εξαιρετική ποιότητα εικόνας με εύρος ISO 80-6400 για φωτεινές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον μπορούν να καταγράψουν video ανάλυσης 4K στα 30p σε φορμά XAVC S ενώ όσον αφορά το burst mode προσφέρουν έως και 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Φυσικά δεν λείπει σταθεροποίηση εικόνας Optical SteadyShot για σταθερές λήψεις ανεξαρτήτου συνθηκών. «Επαγγελματική» προσθήκη αποτελεί ο δακτύλιος ελέγχου φακού όπου επιτρέπει το χειροκίνητο έλεγχο κλείστρου, διαφράγματος και άλλων λειτουργιών ωστόσο αυτό παρέχεται μόνο στην HX99. Το παραπάνω χαρακτηριστικό αποτελεί και την ουσιαστική διαφορά των δύο μοντέλων κάτι που κάνει την HX99 και ελαφρώς πιο ακριβή. Εγγραφή σε φορμά RAW, εσωτερικό αναδυόμενο φλας, δυνατότητες σύνδεσης μέσω Bluetooth, WiFi και υποστήριξη GPS αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα.

Οι Sony Cyber-Shot DSC-HX99 και HX95 θα κυκλοφορήσουν στην Ευρωπαϊκή αγορά τον Οκτώβριο και θα πωλούνται στην τιμή των 520€ και 500€ αντίστοιχα.

Σχόλια