Οι 5 σημαντικότερες ανακοινώσεις από το τελευταίο Apple event του 2018

Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις των νέων iPhone, η εταιρεία του Cupertino παρουσίασε νέα προϊόντα κλείνοντας έτσι τη φετινή χρονιά. Νέο iPad Pro, MacBook Air και ανανεωμένο Mac Mini είναι αυτά που είδαμε στο σημερινό event που έλαβε μέρος στη Νέα Υόρκη. Όλες οι νέες συσκευές θα είναι διαθέσιμες για προ-παραγγελία από σήμερα και στις 7 Νοεμβρίου θα διατεθούν στους αγοραστές. Πάμε να δούμε λοιπόν τις πέντε πιο σημαντικές ανακοινώσεις από το τελευταίο, για φέτος, event της Apple:


ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ MACBOOK AIR 2018

Το MacBook Air επιτέλους αναβαθμίστηκε μετά από χρόνια, καθώς βλέπαμε μόνο νέα MacBook Pro. Το MacBook Air 2018 έρχεται με οθόνη 13,3-ιντσών Retina, τρίτης γενιάς butterfly πληκτρολόγιο, Touch ID και 50% στενότερο περιθώριο περιμετρικά της οθόνης. Επιπλέον το trackpad είναι κατά 20% μεγαλύτερο, εξοπλίζεται με στερεοφωνικά δυνατότερα ηχεία (κατά 25%) και φυσικά ενσωματώνει τη Siri. Όσον αφορά της θύρες έχουμε ευτυχώς έξοδο ηχείων καθώς και δυο θύρες USB-C. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά εντοπίζουμε επεξεργαστές 8ης γενιάς Intel dual-core, έως 16GB RAM και 1,5ΤΒ SSD. Το βάρος του είναι ελαφρώς μικρότερο ζυγίζοντας πλέον 1,25 κιλά αντί για 1,35 κιλά που ζύγιζε το προγενέστερο μοντέλο. 

Τα νέα MacBook Air θα είναι διαθέσιμα σε χρωματικές επιλογές όμοιες με αυτές των MacBook Pro και η κοστολόγηση θα ξεκινά από τα 1200 δολάρια (8GB RAM/128GB SSD).

ΤΟ MAC MINI EΠΙΣΤΡΕΦΕΙ




Το Mac mini επιστρέφει μετά από κάμποσα χρόνια στασιμότητας με επεξεργαστές Intel 8ης γενιάς έξι ή τεσσάρων πυρήνων για έως και πέντε φορές καλύτερες επιδόσεις. Πλέον υποστηρίζει έως 64GB RAM και έως 2ΤΒ αποθηκευτικό χώρο αποκλειστικά σε SSD. Διαθέτει πληθώρα υποδοχών όπως 2 x USB-A, 4 x Thunderbolt / USB-C καθώς και θύρα Ethernet 10Gb.

Η τιμή του νέου Mac mini ξεκινά από τα 799 δολάρια συμπεριλαμβάνοντας επεξεργαστή Intel Core i3 8th gen, 8GB RAM και 128GB SSD.

NEO IPAD PRO ΜΕ FACE ID




Το iPad Pro φρεσκάρεται προσφέροντας πλέον ορισμένα νέα χαρακτηριστικά. Αρχικά έχουμε την απουσία του home button, που αποτελεί παρελθόν ενώ στο εξής υποστηρίζει κλείδωμα μέσω Face ID σε landscape ή portrait mode. Το σώμα του tablet είναι ελαφρώς μικρότερο και λεπτότερο αν και η οθόνη παραμένει ίδια (12,9-ινστών) ενώ πλέον υποστηρίζει τα gestures που συναντήσαμε πρώτα στο iPhone X.

Στα ενδότερα του iPad Pro υπάρχει ο A12X Bionic επεξεργαστής που προσφέρει έως και 35% καλύτερες επιδόσεις αλλά και βελτιωμένα γραφικά. Επίσης η μπαταρία του υπόσχεται, σύμφωνα με την Apple, αυτονομία για μια ολόκληρη μέρα.

Η τιμή του νέου iPad Pro ξεκινά από τα 799 δολάρια (11-ιντσών) και από τα 999 δολάρια για αυτό με την οθόνη των 12,9-ιντσών (WiFi).

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ




Μαζί με το iPad Pro η Apple λάνσαρε το Pencil 2 και το Smart Keyboard όπου και τα δυο συνδέονται με μαγνητικό μηχανισμό στο tablet.

H APPLE NOIAZETAI ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η εταιρεία θέλει να δείξει το ενδιαφέρον της για το περιβάλλον και γι' αυτό το λόγο δεν διστάζει να αποκαλύψει ότι όλα τα νέα προϊόντα Mac κατασκευάζονται από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Έτσι, κατατάσσει τα νέα MacBook Air και Mac mini στα πιο "πράσινα" προϊόντα που έχει κατασκευάσει ποτέ η ίδια.

Σχόλια