Η Samsung χάνει μερίδιο αγοράς λόγω των Huawei και Xiaomi


Τα πράγματα για τη Samsung, στην κατηγορία των smartphones, δεν είναι τόσο καλά φέτος. Συγκριτικά με την περσινή χρονιά τα στατιστικά δείχνουν ότι οι πωλήσεις έχουν μειωθεί σε ποσοστό 13 τοις εκατό. Αυτό φανερώνει πως τα Galaxy Note 9 και Galaxy S9 δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικά σε σύγκριση με high-end συσκευές άλλων εταιρειών, χάνοντας έτσι ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Αντιθέτως η Huawei, που αποτελεί ένα ισχυρό αντίπαλο της κορεάτικης Samsung, φέτος βλέπει σημαντική άνοδο στις πωλήσεις της, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει το 32% της αγοράς ενώ για ακόμα μια φορά ξεπέρασε την Apple, κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Από την άλλη, για την Xiaomi τα πράγματα είναι εξίσου καλά με καταλαμβάνοντας το 20% της αγοράς, όπου την κατατάσσει στη τέταρτη θέση παγκοσμίως.

Η Samsung παραδέχεται ότι αγωνίζεται στην μεσαία και οικονομικότερη κατηγορία συσκευών ενώ πιστεύει πως τα πράγματα θα βελτιωθούν τη τρέχουσα περίοδο. Η ίδια βασίζεται στις δύο νέες σειρές Galaxy A7 και A9 και προβλέπει ότι το συνολικό ποσοστό πωλήσεων θα αυξηθεί.

Αν και η Samsung ετοιμάζει τη σειρά S10 καθώς και ένα αναδιπλούμενο smartphone, ο κινέζικος ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Οι Huawei και Xiaomi κερδίζουν ολοένα και συνεχώς νέο κόσμο αφού έχουν καταφέρει να προσφέρουν premium χαρακρηστικά στην mid-range κατηγορία και εκτός αυτού δείχνουν πρόθυμες να συνεχίσουν δυναμικά αμφισβητώντας τις μέχρι πρότινος κυρίαρχες εταιρείες.
photo androidcentral

Σχόλια