Η OnePlus "μετράει" πέντε χρόνια ύπαρξης


H γνωστή σε όλους OnePlus μετράει πλέον πέντε χρόνια ύπαρξης. Η εταιρεία, που εδρεύει στην Shenzhen της Κίνας, ιδρύθηκε από τους Pete Lau (CEO) και Carl Pei (co-founder) στις 16 Δεκεμβρίου 2013 και αποτελούνταν από μια μικρή ομάδα φιλόδοξων ατόμων. Από τότε η OnePlus έχει ανοδική πορεία και φυσικά οι εργαζόμενοι έχουν πολλαπλασιαστεί.

Σύμφωνα με τα αναμνήσεις που μοιράστηκαν κάποιοι εργαζόμενοι, τα πράγματα στην αρχή ήταν σχετικά δύσκολα. Οι υπάλληλοι εργάζονταν στα γραφεία τους πριν καν εγκατασταθεί κλιματισμός ενώ όταν υλοποιήθηκε το πρωτότυπο κινητό είχαν ξεχάσει να προσθέσουν τις γρίλιες των ηχείων, με αποτέλεσμα οι συσκευές να πρέπει να αναδημιουργηθούν. Η ομάδα τον πρώτο καιρό δούλευε πυρετωδώς έως 12 ώρες, 6 ημέρες την εβδομάδα για να καταφέρει να ολοκληρώσει το OnePlus 1.

Για την δεύτερη συσκευή, το OnePlus 2, αποφασίστηκε να παρουσιαστεί σε ένα μικρό event στο San Francisco. Αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να είχαν σε ετοιμότητα 40 συσκευές (σε τελικό στάδιο) έτσι ώστε οι παρευρισκόμενοι να τα τεστάρουν σε πραγματικό χρόνο.

Η ομάδα της OnePlus με τους ιδρυτές της

Πλέον, η εταιρεία έχει κερδίσει ένα μεγάλο μέρος καταναλωτών αφού προσφέρει συσκευές που συνδυάζουν ποιοτική κατασκευή, ίσως την καλύτερη εμπειρία χρήσης σε περιβάλλον Android αλλά και τιμές που «χτυπούν» τον ανταγωνισμό. Τέλος, για την ιστορία η πιο πρόσφατη συσκευή που παρουσίασε είναι το OnePlus 6T που αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα Android smartphone στα καλύτερά του.

Σχόλια