H Olympus αποκαλύπτει την επαγγελματική κάμερα OM-D E-M1X


H Olympus ανακοίνωσε την νέα "επαγγελματική" της πρόταση που ακούει στο όνομα OM-D E-M1X. Αν και ο ανταγωνισμός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις full-frame επιλογές, κυρίως για τα επαγγελματικά μοντέλα, η Olympus παραμένει πιστή στον αισθητήρα τριών τετάρτων (micro 3/4).

To νέο μοντέλο έρχεται για να πάρει την θέση της επιτυχημένης σειράς OM-D E-M1 Mark II φέρνοντας νέα χαρακτηριστικά. Εκ πρώτης άποψης αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι ενσωματωμένο κάθετο grip, προσφέροντας καλύτερο κράτημα ανεξαρτήτου λήψης (τοπίο ή πορτραίτο) αλλά και περισσότερη αυτονομία λόγω του χώρου για επιπρόσθετες μπαταρίες.

Όπως και το προγενέστερο μοντέλο έτσι και η E-M1X διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 20,4 megapixels σε συνδυασμό με δυο επεξεργαστές εικόνας TruePic VIII. Αυτό σύμφωνα με την Olympus εξυπηρετεί στην πιο γρήγορη εκκίνηση της κάμερας ενεργοποιώντας παράλληλα και κάποια από τα νέα features. Ακόμα υπάρχει και βελτιωμένος σταθεροποιητής εικόνας ενώ υποστηρίζει έως και 7,5 stops (EV) αναλόγως τους φακούς.

Το σύστημα εστίασης φτάνει τα 121 σημεία, υποστηρίζοντας έως και 60fps συνεχών λήψεων ή έως 18fps με ενεργοποιημένο AF και AE.

Επίσης, η εταιρεία έχει βελτιώσει την επιλογή Pro Capture σε σύγκριση με της E-M1 Mark II προσφέροντας 35 αποθηκευμένα καρέ πριν πατηθεί πλήρως το πλήκτρο λήψης. Στις νέες προσθήκες συμπεριλαμβάνεται το ανανεωμένο LCD εικονοσκόπιο αλλά και η αυτόματη προστασία της μηχανής από υπερθέρμανση.


Στο κομμάτι του video, η E-M1X προσφέρει αρκετά χαρακτηριστικά όπως η επιλογής καταγραφής έως και 24 καρέ (σε 237Mbps) αλλά και UHD 4K στα 30p / 102Mbps, κάνοντας χρήση όλου του εύρους του αισθητήρα.

Κατασκευαστικά, μιας και απευθύνεται σε επαγγελματίες, διαθέτει ανθεκτικό σώμα για χρήση σε οποιαδήποτε καιρικές συνθήκες.

Τέλος, η νέα Olympus E-M1X θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο στην τιμή των 3000€ (ως σώμα).

Σχόλια