Η Samsung ετοιμάζει το πρώτο chip μνήμης 1TB για κινητά

Στο μέλλον τα κινητά της Samsung θα εφοδιάζονται με 1TB αποθηκευτικού χώρου ωστόσο αυτό το χαρακτηριστικά θα έρθει πιο σύντομα απ' ότι νομίζαμε. Η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει την μαζική παραγωγή του πρώτου Universal Flash Storage (eUFS) με χωρητικότητα ενός terabyte αποκλειστικά για smartphones. Κάτι τέτοιο θα δώσει στις φορητές συσκευές δυνατότητες αποθήκευσης που συναντάμε σε desktops και φορητούς υπολογιστές ενώ θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για αποθήκευση αρχείων μεγάλου μεγέθους.

Η εμπειρία στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας αλλάζει σιγά σιγά, άλλωστε το αντιλαμβάνεται κάνεις από τους επεξεργαστές υψηλών δυνατοτήτων, τα τεράστια ποσά μνήμης RAM και πλέον από τον υπεραρκετό αποθηκευτικό χώρο. Σύμφωνα με αναφορές του ZDNet είναι πολύ πιθανό το επόμενο flagship κινητό της Samsung να φοράει το προαναφερθέν ολοκληρωμένο μνήμης, όπως είχε γίνει και με τα 512GB που είδαμε πέρσι ενώ λίγους μήνες πριν είχε ξεκινήσει παραγωγή τους.

Επιπρόσθετα τα νέα eUFS chips είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να είναι ταχύτερα από τα τυπικά SSD, microSD αλλά και τα προγενέστερα ολοκληρωμένα. Πιο απλά, τα 1000MB/s ταχύτητα ανάγνωσης που αναμένεται να προσφέρουν τα καθιστούν δυο φορές πιο γρήγορά από τα προγενέστερα των 512GB. Τέλος και πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα της Samsung τα νέα eUFS chips δεν θα έχουν μεγαλύτερες (φυσικές) διαστάσεις πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί τα νέα smartphones να είναι και μεγαλύτερα σε μέγεθος.

Σχόλια