Αυτά είναι τα σημαντικότερα νέα από το Apple event Μαρτίου


Ο Tim Cook άνοιξε το χθεσινό προγραμματισμένο event λέγοντας το εξής: " Το σημερινό θα είναι ένα διαφορετικού είδους event". Αντί για hardware, η εταιρεία παρουσίασε νέες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες όπως το Apple Pay, το Apple News, το Apple Αrcade και το Apple TV app. Χωρίς να μακρηγορούμε πάμε να δούμε λίγο πιο αναλυτικά το καθένα ξεχωριστά για να πάρουμε μια γεύση από τα νέα πράγματα που ετοιμάζει η εταιρεία του Cupertino.

Apple News+
H νέα συνδρομητική υπηρεσία ανανεώνει την υπάρχουσα προσθέτοντας 300 νέα περιοδικά όπως το The New Yorker, Sports Illustrated, Esquire, National Geographic, Men's Health και Vogue, σε ένα μονό πακέτο. Επιπλέον περιλαμβάνει premium συνδρομές για εφημερίδες όπως το Los Angeles Times και το The Wall Street Journal. Πλέον το πρόγραμμα συνδρομής αλλάζει και αντί να πληρώσει κάποιος για όλα αυτά περί τα 8000 δολάρια, το Apple News+ τα προσφέρει με 10 δολάρια το μήνα ενώ ο διαμοιρασμός και η ενδοοικογενειακή χρήση προσφέρεται χωρίς επιπλέον κόστος.


H πρώτη πιστωτική κάρτα από την Apple
Η Apple Card είναι η επόμενη επανάσταση του Apple Pay και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και το Apple Pay. H νέα ψηφιακή πιστωτική κάρτα θα ενσωματώνεται στο Αpple Wallet app ενώ θα μπορούν οι χρήστες να ελέγχουν όλες τις συναλλαγές και κινήσεις μέσα από την εφαρμογή. Η κάρτα μοιάζει με όλες τις πιστωτικές ενώ είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και προσφέρει τον κλασικό τρόπο πληρωμής αντί να γίνει χρήση του τηλεφώνου. Φυσικά θα υπάρχουν και προγράμματα επιβράβευσης της χρήσης και θα μπορεί να γίνει η χρήση της παγκοσμίως χωρίς πρόσθετα έξοδα. Η Apple Card θα διατεθεί τη περίοδο του καλοκαιριού.


Apple Arcade
H συνδρομητική υπηρεσία για τους mobile gamers είναι πλέον εδώ. Θα παρέχει πρόσβαση σε πάνω από 100 νέους και αποκλειστικούς τίτλους παιχνιδιών τα οποία θα μπορούν να παιχτούν και offline. Επιπλέον, οι συνδρομητικές θα απολαμβάνουν καλύτερη εμπειρία χωρίς πρόσθετες διαφημίσεις ενώ δεν θα υπάρχουν πρόσθετα χαρακτηριστικά στα παιχνίδια που θα χρειάζονται επιπλέον κόστη. Η υπηρεσία Apple Arcade θα γίνει διαθέσιμη το φθινόπωρο ενώ δεν έχουν δοθεί πληροφορίες κοστολόγησης.


Ανανεωμένο Apple TV app
Η εταιρεία ανακοίνωσε το ανασχεδιασμένο Apple TV app με κανάλια και δυνατότητα πληρωμής μόνο για αυτά που ενδιαφέρουν το κάθε χρήστη. Θα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής συγκεκριμένων καναλιών αναλόγως τις επιθυμίες του χρήστη. Προς το παρόν δεν γνωστοποιήθηκε ο τρόπος κοστολόγησης ωστόσο η εφαρμογή θα γίνει διαθέσιμο σε iPad, iPhone και στο Apple TV τον Μάιο και το φθινόπωρο θα έρθει και στα Mac. Επίσης θα είναι συμβατό σε Roku και Fire TV αλλά και στα πιο πρόσφατα μοντέλα τηλεοράσεων Samsung, Sony, LG και Vizio.

Apple TV+
Ο πρωταγωνιστής του χθεσινού event ήταν αναμφίβολα το Apple TV+, η premium υπηρεσία για τα αποκλειστικά shows και films της Apple. Ένας αριθμός γνωστών ηθοποιών και σκηνοθετών ανέβηκαν στη σκηνή και μίλησαν για την νέα υπηρεσία. Νέο αποκλειστικό περιεχόμενο με γνωστά πρόσωπα του χώρου θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν οι χρήστες της υπηρεσία ενώ θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο σε πάνω από 100 χώρες. Μερικά trailer και οι δηλώσεις των προσώπων ήταν για αρχή η πρώτη γεύση ενώ δεν δόθηκαν πληροφορίες κοστολόγησης.

Σχόλια