H Garmin παρουσιάζει τα νέα μοντέλα smartwatches της σειράς Forerunner


H Garmin μετά την πρόσφατη παρουσίαση της συλλογής premium smartwatch Marq, παρουσιάζει τα ανανεωμένα μοντέλα της σειράς Forerunner. Ξεκινώντας από το Forerunner 45/45S, το μεσαίας κατηγορίας 245/245 Music αλλά και το top της σειράς Forerunner 945, η εταιρεία πιστεύει ότι έχει ένα smartwatch για κάθε τύπο δρομέα και όχι μόνο.


Τα Forerunner 45 και 45S εστιάζουν τους δρομείς που δεν αναζητούν ιδιαίτερα προηγμένες τεχνολογίες. Η διαφορά των δυο αφορά το μέγεθος με το 45 να έχει διάμετρο κάσας 42 χιλιοστών και το 45S 39 χιλιοστών. Και τα δυο διαθέτουν όμοια χαρακτηριστικά όπως GPS, καταγραφή καρδιακών παλμών, επιταχυνσιόμετρο ενώ διαθέτουν και τα Garmin Coach workouts για τρέξιμο ή ποδηλασία.

Επιπλέον είναι εφικτή η καταγραφή και άλλων δραστηριοτήτων (εκτός τους τρεξίματος και της ποδηλασίας) όπως yoga, ελλειπτικό μηχάνημα, ενδυνάμωση γυμναστηρίου καθώς και τον κύκλο ύπνου. Και τα δυο ρολόγια διαθέτουν always-on οθόνη ενώ η μπαταρία σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρεις 13 ώρες αυτονομίας σε GPS mode και έως μια εβδομάδα σε smartwatch mode.


Για την μεσαία κατηγορία της οικογενείας Forerunner παρουσιάστηκαν τα 245 και 245 Music. Τα συγκεκριμένα προσφέρουν ελαφρώς πιο εξελεγμένη καταγραφή δραστηριοτήτων και διαθέτουν παλμικό οξύμετρο. Η βασική διαφορά των δυο, όπως φανερώνει και η ονομασία του δεύτερου, είναι ο αποθηκευτικός χώρος που προσφέρει για μουσική.

Και τα δυο ρολόγια παρέχουν καταγραφή δραστηριοτήτων κολύμβησης, έχουν διάμετρο κάσας 42 χιλιοστών, μπαταρία διάρκειας 24 ωρών σε GPS mode ή 6 ωρών με χρήση μουσικής και GPS και έως επτά ημερών σε smartwatch mode.


Τέλος, η high-end επιλογή, το Forerunner 945 προσφέρει ακόμα περισσότερα όντας και ακριβότερο. Διαθέτει διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο για μουσική από το 245 Music, μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας ενώ υποστηρίζει και NFC για πληρωμές μέσω του Garmin Pay. Σύμφωνα με την Garmin προσφέρει έως και δυο εβδομάδες αυτονομία σε smartwatch mode, 36 ώρες σε GPS mode και 10 ώρες για χρήση μουσικής και GPS.

Το εν λόγω smartwatch απευθύνεται σε πιο έμπειρους δρομείς με εκτενείς πληροφορίες προπόνησης (μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου, υψόμετρο, χρόνος αποκατάστασης, training effects κ.α.) ενώ έχουν προστεθεί και χάρτες.

Οι τιμές των παραπάνω διαμορφώνονται ως εξής:

Forerunner 45/45S: $199
Forerunner 245 και 245 Music: $299 και $349
Forerunner 945: $599

Σχόλια