Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Windows 10 (1903) Update


Η Microsoft έχει λανσάρει επίσημα το νεότερο update των Windows 10 και αυτό δεν είναι άλλο από το 1903 (May 2019). Από τις 22 Μάϊου έχει ξεκινήσει η διάθεση του update και πραγματοποιείται σταδιακά παγκοσμίως.

Η νέα ενημέρωση φέρνει πληθώρα βελτιώσεων σταθερότητας αλλά και ασφαλείας ενώ λύνει και πιο σύνθετα προβλήματα που αναφέρθηκαν από τους χρήστες των προηγούμενων εκδόσεων. Εν όψη του νέου update λοιπόν και για να είμαστε πάντα ενημερωμένοι, πάμε να δούμε τους τρόπους που μπορούμε να αναβαθμίσουμε το λειτουργικό μας στην νεότερη έκδοση:

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ WINDOWS UPDATE

Όσοι έχετε εγκατεστημένα τα Windows 10 στον υπολογιστή σας μπορείτε μέσω του Windows Update (Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και Ασφάλεια > Windows Update > Έλεγχος για ενημερώσεις) να ρίξετε μια ματιά μήπως και έχει προστεθεί η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης του λειτουργικού. Αν ναι, τότε πολύ απλά αποδέχεστε το κατέβασμα και στην συνέχεια αφήνετε το μηχάνημα να ολοκληρώσει την ενημέρωση. Αξίζει να αναφέρουμε πως καλό είναι πάντα πριν από μια μεγάλη ενημέρωση να έχετε πάρει αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων σας για αποφυγή απώλειας αυτών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ DOWNLOAD TOOL ΤΗΣ MICROSOFT

Στην αντίθετη περίπτωση που δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στο Windows Update αλλά επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε την διαδικασία χειροκίνητα τότε ακολουθείτε τον παρακάτω τρόπο:

1] Κατεβάζετε το Download tool της Microsoft από εδώ.
2] Μόλις ολοκληρωθεί το κατέβασμα, τρέχετε το αρχείο (που βρίσκεται στις Λήψεις) και επιλέγετε "Ενημέρωση τώρα".
3] Στη συνέχεια αφήνετε το εργαλείο να κάνει τα υπόλοιπα μόνο του. Ο υπολογιστής θα κάνει επανεκκίνηση ορισμένες φορές και μετά από ένα εύλογο διάστημα θα ολοκληρώσει την ενημέρωση χωρίς να έχουν επηρεαστεί τα αρχεία και οι ρυθμίσεις.

*Και σ'αυτή την περίπτωση πριν ξεκινήσετε καλό είναι να κάνετε ένα backup των δεδομένων σας.

ΚΑΘΑΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ WINDOWS 10 (1903)

Μια τρίτη εκδοχή είναι να εγκαταστήσουμε τα Windows 10 (1903) από την αρχή κάνοντας καθαρή εγκατάσταση. Με αυτό τον τρόπο έχουμε έναν υπολογιστή με λειτουργικό στημένο από την αρχή, χωρίς περιττά αρχεία συστήματος που προκύπτουν από τις ενημερώσεις (και όχι μόνο..), όπως ήταν δηλαδή την πρώτη ημέρα που τον ενεργοποιήσαμε.

Για να το κάνετε αυτό θα χρειαστείτε ένα οπτικό μέσο (DVD) ή ένα USB stick (16GB και άνω). Εν ολίγοις πρέπει να κατεβάσετε ένα ISO αρχείο, στη συνέχεια να το περάσετε στο μέσο που επιθυμείτε και ύστερα να πραγματοποιήσετε την εγκατάσταση. Αυτό γίνεται ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1] Κατεβάζετε το Download tool της Microsoft από εδώ (όπως και στην προηγούμενη διαδικασία).
2] Μόλις ολοκληρωθεί το κατέβασμα, τρέχετε το αρχείο (που βρίσκεται στις Λήψεις) και επιλέγετε "Δημιουργία μέσου εγκατάστασης για άλλον υπολογιστή" και κατόπιν επόμενο.
3] Επιλέγετε τη γλώσσα, την έκδοση και την αρχιτεκτονική του συστήματος (64-bit ή 32-bit)
4] Στη συνέχεια επιλέγετε ποιο μέσο θέλετε να χρησιμοποιήσετε (usb ή iso για εγγραφή σε DVD)
5] Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και έχετε έτοιμο το μέσο εγκατάστασης και εφόσον έχετε πάρει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας κάνετε επανεκκίνηση στο μηχάνημα και στο boot priority (είτε μέσω BIOS είτε από το πλήκτρο συντόμευσης κατά την εκκίνηση) επιλέγετε ως μέσο εκκίνησης το μέσο που δημιουργήσατε.
6] Τέλος, ακολουθείτε τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη.

Σχόλια

  1. Αν μπορούσατε να κάνετε και κάνα βιντεακι βήμα βήμα έτσι ώστε και οι εντελώς αρχάριοι να έχουν εναν μπουσουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον, είναι στα άμεσα σχέδιά μας η δημιουργία video πάνω σε διάφορα θέματα προς διευκόλυνση των αναγνωστών μας. :-)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου