H Sony λανσάρει την A7R IV με full-frame αισθητήρα 61-megapixel

H Sony δεν θέλει να χάσει την κυριαρχία στις mirrorless και έτσι βλέποντας τί παρουσίασαν Canon και Nikon έρχεται η σειρά της, ανακοινώνοντας την νέα A7R IV, την πιο πρόσφατη και εξελιγμένη full-frame mirrorless της εταιρείας. Πρόκειται για μια μηχανή που προσφέρει μεσαίου φορμά ποιότητα εικόνας με τη βοήθεια του νέου αισθητήρα BSI-CMOS 61-megapixel.


Ο διάδοχος της A7R III, προσφέρει 15 stops δυναμικού εύρους, σταθεροποίηση πέντε αξόνων και burst shooting στα 10fps (με συνεχές AF/AE για κάθε λήψη). Επιπλέον, αν για οποιοδήποτε λόγο κάποιος επιθυμεί μικρότερου μεγέθους αρχεία μπορεί να ρίξει την ανάλυση σε aps-c crop mode στα 26-megapixels για μεγαλύτερη ευελιξία. Το αυτόματο σύστημα εστίασης χρησιμοποιεί 567 σημεία ενώ δεν λείπει το eye tracking τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα. Φυσικά το παραπάνω χαρακτηριστικό για πρώτη φορά ενσωματώνεται και στην λειτουργία καταγραφής video. Και μιλώντας για video πραγματοποιεί εγγραφή στα 4K/30p με επιλογή φορμά 8-bit S-Log 2/3 και HLG για επαγγελματική επεξεργασία.
Επίσης, η Sony έχει αναβαθμίσει τις ικανότητες εγγραφής ήχου προσφέροντας ένα νέο σύστημα που καταγράφει ψηφιακό σήμα ήχου. Γι' αυτό το λόγο λανσάρει και δυο νέα εξαρτήματα, ένα νέο Shotgun μικρόφωνο ($350) καθώς και ένα XLR αντάπτορα μικροφώνου ($600).

Άλλες βελτιώσεις που συναντάμε στην A7R IV είναι το ανανεωμένο εικονοσκόπιο με ανάλυση 5,76 εκατ. dots, το ανασχεδιασμένο grip, η βελτιωμένη ανθεκτικότητα στην σκόνη και την υγρασία, η διπλή υποδοχή καρτών UHS-II SD καθώς και η ασύρματη επικοινωνία μέσω Wi-Fi 5Ghz, Bluetooth και NFC.

H νέα Sony A7R IV θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Σεπτέμβριο με τιμή που θα ξεκινά από τα 3500 δολάρια.

Σχόλια