Sony RX100 VII, με νέο αισθητήρα, ταχύτερες επιδόσεις και υποδοχή μικροφώνου


H Sony αποκάλυψε την επόμενη έκδοση της επιτυχημένης compact μηχανής υψηλών επιδόσεων. Η RX100 VII είδε το φως της δημοσιότητας φέρνοντας πληθώρα νέων χαρακτηριστικών και στοιχεία που συναντάμε στις A6400 και A9.

Ξεκινώντας από τον φακό έχουμε τον ίδιο με το αυτόν του περσινού μοντέλου. Πρόκειται για ένα 24-200 χιλιοστών με μεταβαλλόμενο διάφραγμα 2,8-4,5, όπου προσφέρει οπτικό ζουμ 8,3x. O αισθητήρας 1-ίντσας Exmor RS 20MP έχει αναβαθμιστεί χρησιμοποιώντας όμοια τεχνολογία με αυτή της full-frame A9, προσφέροντας real-time tracking και real-time eye autofocus.

Επίσης, υπάρχει το νέο Single Burst Shooting Drive Mode, το οποίο επιτρέπει την λήψη 7 εικόνων (στα 90fps) με ένα πάτημα του πλήκτρου λήψης. Ακόμα μπορεί να καταγράψει video UHD 4K (30p) και Full HD στα 120p με επιλογές για φορμά όπως HLG (HDR), S-Gamut3.Cine (S-Log3) και S-Gamut3 (S-Log3) ενώ παρέχει και τη δυνατότητα λήψης slo-mo στα 960fps.


Σημαντική νέα προσθήκη για την RX100 VII αποτελεί η υποδοχή μικροφώνου (3,5mm), στοιχείο που έλειπε από το προηγούμενο μοντέλο και πλέον σταματά να δημιουργεί ανησυχίες για φτωχή εγγραφή ήχου από το ενσωματωμένο μικρόφωνο. Παράλληλα, την καθιστά ιδανική για επίδοξους vloggers αφού η Sony έχει ετοιμάσει και το Shooting Grip Kit για εύκολο κράτημα και χειρισμό, σε συνδυασμό με την περιστρεφόμενη οθόνη.

Η Sony RX100 VII θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο με τιμή γύρω στα 1300€ ενώ αναμένεται να πέσει η τιμή της προηγούμενης έκδοσης.

Σχόλια