Huawei GPU Turbo update, πότε και ποίες συσκευές θα αναβαθμιστούν


Το mobile gaming κερδίζει σημαντικό έδαφος στην αγορά των smartphones και οι εταιρείες δεν το αφήνουν ανεκμετάλλευτο. Έτσι, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο hardware, στα αξεσουάρ, το λογισμικό καθώς και το σχεδιασμό με στόχο το επιπλέον κέρδος. Πρόσφατα είδαμε το Razer Phone, το Xiaomi Black Shark και άλλα που λανσαρίστηκαν ως gaming κινητά θέλοντας να εστιάσουν κυρίως στο κοινό που ασχολείται με παιχνίδια. Για να μην χάσει μερίδιο από αυτό το κομμάτι αγοράς η Huawei έχει ετοιμάσει το GPU Turbo update, το οποίο θα βελτιώσει τις επιδόσεις των κινητών της σειράς 2016-2018 κάνοντας καλύτερη διαχείριση της GPU.

Το GPU Turbo update υπόσχεται βελτιώσεις στις επιδόσεις γραφικών κατά 60% μειώνοντας παράλληλα την ολική κατανάλωση του κεντρικού επεξεργαστή (SoC) κατά 30%. Αν και μπορεί να ακούγεται παράξενο, όπως και στους υπολογιστές, το GPU είναι στην πράξη καλύτερο στη διαχείριση γραφικών απ' ότι του CPU "δουλεύοντας" μόνο του. Γι' αυτό το λόγο η ενημέρωση θα βελτιώνει την διαχείριση της GPU προσφέροντας καλύτερο τελικό αποτέλεσμα. Και ενώ αυτό ωφελεί στα παιχνίδια, θα υπάρξει και βελτίωση σε άλλες εφαρμογές που βασίζονται κυρίως σε γραφικά.

Τέλος, η Huawei θα διαθέσει την ενημέρωση ξεκινώντας από τον Αύγουστο και ολοκληρώνοντας το Σεπτέμβρη. Οι συσκευές που θα λάβουν το update θα είναι οι εξής: Huawei P20, P20 Pro, P20 Lite, Mate 10, Mate 10 Pro, Mate 10 Lite, Mate RS, P10, P10 Plus, Mate 9, Mate 9 Pro, P Smart και Υ9 2018.

Σχόλια