Sony RXO II, η ελαφρύτερη και πιο μικρή compact κάμερα στο κόσμο


H Sony RX0 II είναι η νεότερη action camera της εταιρείας και αποτελεί τον διάδοχo της επιτυχημένης -δύο χρόνων- RX0. Η Sony ισχυρίζεται ότι είναι η μικρότερη και ελαφρύτερη premium ultra-compact camera στο κόσμο. Η RX0 II έρχεται με σημαντικές βελτιώσεις και πρόκειται για ένα προϊόν που καλύπτει το χάσμα μεταξύ μιας action cam και μιας compact κάμερας.

Το νέο μοντέλο είναι πλήρως αδιάβροχο, ανθεκτικό στη σκόνη και τα χτυπήματα. Εφοδιάζεται με έναν βελτιωμένο αισθητήρα εικόνας (1-ίντσας stacked 15,3mp CMOS) και ο επεξεργαστής που ενσωματώνει δεν είναι άλλος από τον BIONZ X, που αυτή τη φορά προσφέρει λήψεις στα 16fps καθώς και video ανάλυσης 4K/30fps. Ακόμα διαθέτει νέο ευρυγώνιο φακό (Zeiss Tessar T 24mm F4.0), ο οποίος εξυπηρετεί και για κοντινές λήψεις ενώ το ISO εύρους 80-12800 την καθιστά αρκετά ικανή για χρήση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.


Πέρα από τα παραπάνω νέα χαρακτηριστικά μια ακόμα ουσιαστική διαφορά με την προγενέστερη είναι το νέο οφθαλμοσκόπιο. Η νέα σειρά διαθέτει ενσωματωμένη ανακλινόμενη οθόνη (180 μοιρών) LCD προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα να παρακολουθεί ο χρήστης το τί καταγράφει είτε σε selfie mode είτε κανονικά. Τέλος, η σταθεροποίηση στο σώμα, η υποδοχή μικροφώνου και το συνοδευτικό app για ασύρματο χειρισμό μέσω του τηλεφώνου την καθιστούν ιδιαίτερα ποθητή από πολλές κατηγορίες χρηστών.

Η Sony RX0 II θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο και θα κοστίζει περί τα 700 δολάρια.

Σχόλια