Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη νέα σειρά Galaxy S10 να ξεχωρίζει


H νέα σειρά S10 των Galaxy κινητών της Samsung παρουσιάστηκε επίσημα και είναι έτοιμη να διαδεχτεί την οικογένεια S9 του 2018. Και φυσικά έρχεται με επιλογές μεγεθών και τιμής για να ταιριάζει σε όλα τα budgets.

Εκτός του S10 και του μεγαλύτερου S10 Plus, ανακοινώθηκε και το S10e που είναι μικρότερο και πιο προσιτό και αναμφίβολα αποτελεί την απάντηση της Samsung για το iPhone XR. Επιπλέον, μαζί με τα τρία βασικά μοντέλα είχαμε και την αποκάλυψη του S10 5G, που έχει την δυνατότητα να συνδεθεί σε δίκτυα 5G δίνοντας στον κάτοχό του την ευκαιρία να είναι έτοιμος για τις τεχνολογίες του μέλλοντος.

Τι είναι αυτό που κάνει τα νέα flagship smartphones ξεχωριστά; Αν αναρωτιέστε, πάμε να δούμε ποια είναι τα αυτά;

Infinity "O" οθόνη με ενσωμάτωση της εμπρόσθιας κάμερας

Όπως είχαμε δει για πρώτη φορά και στο Galaxy A8s, η οθόνη καλύπτει όλο το εύρος του εμπρόσθιου τμήματος με curved άκρα αλλά αντί για το notch έχει "κοπεί" ένα μικρό τμήμα και αντ' αυτού υπάρχει το σύστημα κάμερας. Οι αισθητήρες έχουν τοποθετηθεί κάτω από την οθόνη δίνοντας έτσι στα νέα S10 τη μεγαλύτερη αναλογία οθόνης προς σώμα από ποτέ.

Ultrasonic αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος

Για τα S10 και S10 Plus, ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος είναι εντός της οθόνης, οπότε για το ξεκλείδωμα της συσκευής απαιτείται μόνο το άγγιγμα της οθόνης. Ο νέος αναγνώστης είναι ultrasonic κάτι που τον καθιστά ιδιαίτερα αξιόπιστο και δύσκολο στο να χακαριστεί. Επιπλέον, ο νέος τρόπος είναι πιο ακριβής αλλά και πιο άμεσος ακόμα και στην περίπτωση που τα χέρια είναι βρεγμένα.

Κάμερα με υπερ-ευρυγώνιο φακό


Για πρώτη φορά, η σειρά Galaxy S αποκτά σύστημα κάμερας με υπερ-ευρυγώνιο φακό. Με πεδίο 120 μοιρών είναι παρόμοιος με την οπτική γωνία των ματιών του ανθρώπου. Έτσι, ότι βλέπεις μπορεί να αποθανατιστεί χωρίς να λείπει από το κάδρο. Οι υπόλοιποι φακοί είναι: ευρυγώνιος 12mp (77 μοιρών) και τηλεφακός 12mp (45 μοιρών). Ενώ η εμπρόσθια κάμερα αποτελείται από δυο φακούς 10mp και 8mp με RGB βάθος πεδίου (για το S10 Plus).

Ασύρματος διαμοιρασμός φόρτισης

Τα νέα κινητά μπορούν εκτός από το να φορτιστούν ασύρματα, να φορτίσουν και άλλες Qi συμβατές συσκευές. Η Samsung αποκαλεί το νέο χαρακτηριστικό "wireless power share".

Άλλες λεπτομέρειες...

Μερικά ακόμα στοιχεία που εμπλουτίζουν τη λίστα δυνατοτήτων των νέων Galaxy S10 είναι τα παρακάτω:
- 4K video: Και τα τρία μπορούν να εγγράψουν video 4κ από την εμπρόσθια κάμερα ενώ το S10+ μέσω της επιπρόσθετης κάμερας μπορεί να καταγράψει επιπρόσθετη πληροφορία προσθέτοντας μοναδικά εφέ.
- Υποδοχή ακουστικών: Ναι, η νέα σειρά προσφέρει το πολυπόθητο χαρακτηριστικό
- HDR: Όλα τα S10 αποτελούν πιστοποιημένες συσκευές για αναπαραγωγή HDR+ περιεχομένου
- Μεγάλος αποθηκευτικός χώρος: Τα νέα μοντέλα έρχονται με επιλογές για 128GB, 512GB και 1TB.

Όσον αφορά τις τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
Galaxy S10e ξεκινά από τα 749 δολάρια
Galaxy S10 ξεκινά από τα 899 δολάρια
Galaxy S10 Plus ξεκινά από τα 999 δολάρια

Θα είναι διαθέσιμα για προ παραγγελία από σήμερα ενώ στα ράφια των καταστημάτων θα βρίσκονται από 8 Μαρτίου.



Σχόλια